Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Zulfadli Juarai Terbuka Russia 2016

Pemain perseorangan badminton lelaki negara, Zulfadli Zulkifli semakin mengorak langkah apabila memenangi kejohanan kedua pada tahun ini selepas menjuarai Kejohanan Terbuka Russia di Vladivostok pada Ahad ini.
Zulfadli yang diletakkan sebagai pilihan pertama menumbangkan pemain India, Siril Verma dengan keputusan 16-21, 21-19, 21-10 dalam tempoh 63 minit.

Pada bulan lepas, pemain berusia 23 tahun ini berjaya memenangi kejohanan senior pertama di Grand Prix Brazil. Pemain no 39 dunia ini akan kembali beraksi dalam kejohanan SUper Series pada Terbuka Denmark (18-23 Oktober) dan Terbuka Perancis (25-30 Oktober).
Ligakampung.com mengucapkan tahniah kepada Zulfadli namun beliau belum boleh berpuas hati kerana masih ramai pemain muda lain yang semakin meningkat naik. Beliau perlu bersedia dari segi fizikal dan mental untuk cabaran dalam kejohanan lain yang lebih mencabar lagi.

Selain itu, ini juga membuktikan kemampuan beliau selaku pemain yang bukan di bawah naungan BAM tapi masih mampu mencapai kejuaraan. Cuma diharap beliau perlu lebih konsisten kerana ada kalanya kejohanan yang sepatutnya beliau mampu juarai namun kecundang pada pemain lawan.

 

Please follow and like us:
error0

2 thoughts on “Zulfadli Juarai Terbuka Russia 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)