post

V Shem/Wee Kiong Juara Kejohanan Antarabangsa Syed Modi

Pasangan beregu utama negara Goh V Shem/Tan Wee Kiong yang kemarau gelaran antarabangsa mengakhiri penantian apabila menjuarai Kejohanan Antarabangsa Syed Modi di Lucknow, India.
Pasangan negara itu menumpaskan beregu tuan rumah, Jerry Pranaav Chopra/Akshay Dewalkar dengan keputusan 14-21, 24-22, 21-8. Perlawanan yang berlangsung selama 61 minit ini merupakan gelaran antarabangsa kedua mereka di kejohanan yang dinaungi Persekutuan Badminton Dunia (BWF).

Pasangan beregu utama yang pernah memenangi pingat emas Sukan Komanwel Glasgow 2014 ini pernah menjuarai Grand Prix Emas Terbuka Amerika Syarikat pada Jun tahun lepas.Kejayaan di Lucknow membolehkan V Shem/Wee Kiong mendapat hadiah wang tunai US$9,400 (RM40,420) manakala gandingan India yang dibimbing bekas jurulatih negara, Tan Kim Her memperoleh US$4560 (19,608
-BERNAMA

Semoga pasangan negara ini mencari kejuaraan lagi bagi mencerahkan peluang untuk layak ke Sukan Olimpik 2016 di Rio nanti. Sudah pasti cabaran dari beregu lain juga amat kuat. Semoga mereka mampu berjaya lebih lagi.

Please follow and like us:
error0

2 thoughts on “V Shem/Wee Kiong Juara Kejohanan Antarabangsa Syed Modi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.