post

Tahniah JDT, Melaka United

Mungkin sedikit terlewat untuk mengucapkan tahniah kepada juara Liga Super dan Liga Perdana 2016. Selepas menyempurnakan perlawanan pada Jumaat lalu, kedua-dua pasukan mengesahkan kejuaraan bagi divisyen masing-masing tatkala berbaki 2 perlawanan.
Kedua-dua pasukan mencipta sejarah tersendiri. Pasukan JDT berjaya mencipta hatrik berturut-turut merangkul kejuaraan Liga Super manakala Melaka United meneruskan sejarah selepas berjaya menjuara Liga FAM pada tahun lalu.

Sememangnya transformasi yang dilakukan oleh kedua-dua pasukan ini merancakkan kejohanan Liga Malaysia. Yang kita boleh lihat adalah betapa PENGURUSAN itu penting bagi memajukan kelab bola sepak itu sendiri. Pasukan Johor yang sebelum ini hanya sekadar menjadi pasukan pertengahan namun transformasi yang dibawa oleh Tengku Mahkota Johor cukup besar.
Ia mengubah terus pasukan yang kini semakin cuba mengintai di peringkat Asia pula. Tahniah pasukan JDT.

Bagi pasukan Melaka pula, perubahan yang dilakukan oleh Presiden baru, Datuk Seri Idris Haron menampakkan hasil. Dalam tempoh 3 tahun perubahan telah disaksikan. Melakukan branding ke Melaka United membuahkan hasil. Walaupun ada kritikan namun kejayaan pasukan MU menutup mulut pengkritik.
Semoga pasukan ini terus maju jaya.

Admin Ligakampung.com selaku anak Melaka cukup berbangga dengan peningkatan yang dilakukan oleh pasukan Melaka. Semoga akan terus maju lagi.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.