Tagged: komputer

LCD Monitor pecah

LCD Monitor pecah

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Tengah buka pc tetiba terperasan sesuatu berlainan di monitor. Cuba tengok 2 gambar di bawah.. Gambar ‘screenshot’ guna photoscape. Gambar diambil menggunakan kamera digital Sony Cybershot. Ihsan Gambar Screenshot dari Blog Catzinmyhouse Nampak tak? 2 perbezaan antara gambar diambil secara ‘screenshot’ dan ambil menggunakan kamera. Perbezaannya telah ditandakan dengan bulatan merah. Nasib baik pecahan berada di bahagian bawah dan sikit je....

Pc telah diperbaiki

Pc telah diperbaiki

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Nampaknya PC telah pun selamat di’upgrade’. Takdelah upgrade hebat-hebat pun .. Sekadar cukup untuk meneruskan perjalanan sebagai seorang blogger dan pembaca/penonton anime.. Keputusan untuk membeli laptop akan ditangguhkan seketika memandangkan upgrade PC ini pun telah mengeluarkan duit simpanan online dalam RM600. Harap-harap ianya akan membantu saya dalam mencapai cita-cita. Ini juga merupakan artikel pertama selepas ‘motherboard’, ‘RAM’ dan ‘hard disk’ telah bertukar...

Upgrade PC

Upgrade PC

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Kalau sesiapa rajin membaca blog ini mungkin pernah baca post saya mengenai netbook atau notebook. Nampak gayanya saya mengambil keputusan pelan B untuk mengupgrade PC saya. Ini diambil kira dengan bajet yang ada.. Takpelah nanti kumpul duit untuk beli laptop yang lebih berkualiti. Harap-harap dalam minggu depan saya mampu mengerakkan projek blogging. Almaklumlah, seminar dah pegi tapi masih slow cam siput.....

Mencari DDRAM 1

Mencari DDRAM 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Mungkin ramai yang mengetahui apa menatang diatas iaitu antara barang yang penting dalam menjanakan komputer. Tanpa menatang ni komputer akan berbunyi nyaring memberikan amaran. Tak caya cubalah.. Sebenarnya ada banyak jenis bahan diatas yang lebih dikenali dengan nama ‘RAM’. Apa itu RAM?? Er cubalah anda tanya pakcik google atau amanz. Pengunjung Entri Ini :1201

Blackendku sakit

Blackendku sakit

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Agak sedih sikit sebab ‘blackend’ rosak. Nampaknya beberapa projek akan terbengkalai dan sudah pasti akan menyukarkan kemasukan duit online dalam akaun-akaun.. Sedihnya.. Ye lah ‘blackend’ adalah tempat saya bermanja.. Memang sukar sekali untuk berfikir tanpa ‘blackend’. Melihat kepada keadaan, mungkin ‘blackenen’ mengalami kesakitan yang amat.. Dengan kemungkinan untuk mengeluarkan duit yang banyak bulan ni sukar untuk saya membawa beliau ke bilik...