Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Sivasangari sasar 30 terbaik dunia

Pemain kebangsaan skuasy negara, S.Sivasangari mensasarkan untuk menduduki 30 pemain terbaik dunia sehingga akhir musim ini.
Pemain yang akan mengalas tanggungjawab selaku pemain skuasy negara susulan persaraan Datuk Nicol David kini berada dalam ranking ke 50 dunia dan sedang berehat untuk menyambung pelajaran di Universiti Cornell di Amerika Syarikat.
Beliau telah merancang untuk bermain dalam beberapa kejohanan utama disamping menumpukan pada pelajaran. Beliau yang baru sahaja memenangi Pro Series di US bulan lepas telah merancang untuk menyertai WSF Kejohanan Dunia dan Terbuka Australia pada Jun dan Julai nanti.

Pemain yang dinobatkan pemain muda terbaik 2018 oleh Persatuan Skuasy ini berlatih dibawah bekas pemain nombor satu dunia dari Australia, David Palmer.
Meskipun terpaksa membahagikan antara latihan dan pelajaran namun Sivasangari masih mampu meneruskan tanggungjawab tersebut.

Pemain Kedah berusia 20 tahun belum cukup bersedia untuk menggantikan Nicol David tapi akan berhabisan selepas beraksi secara sepenuh masa sedikit masa lagi.

  • BERNAMA

Ligakampung.com mengucapkan syabas dan semoga maju jaya bagi Sivasangari. Sudah pasti beliau akan menjadi tumpuan para peminat sukan skuasy untuk melihat sejauh mana perkembangan beliau.
Mungkin sasaran 30 terbaik itu mampu dicapai seandainya dapat memberikan aksi terbaik dalam setiap kejohanan yang disertai tahun ini.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)