Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Semoga Mohd Poad cepat sembuh

Jurulatih olahraga negara yang menaikkan prestasi atlet pecut seperti Asnawi Hashim, Khairul Hafiz Jantan dan Badrul Hisyam Abdul Manap dikhabarkan berada dalam keadaan teruk selepas mendapat jangkitan kuman di paru-paru.
“Apabila saya tahu jurulatih dimasukkan ke hospital dengan keadaan agak kritikal, saya, Khairul Hafiz dan Badrul Hisyam cuba untuk pulang sendiri ke Johor.

“Kami harap dia cepat sembuh seperti sedia kala kerana sudah hampir tiga minggu jurulatih tidak dapat bersama menjalani latihan,” kata Asnawi yang berlatih bersama Poad sejak berusia 13 tahun.
Atlet olahraga Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail (SSTMI) itu berada di Cameron Highlands sejak Jumaat lalu bagi menjalani program yang dijadual tamat Sabtu ini. Semua atlet dipantau oleh pembantu Mohd Poad selepas jurulatih itu tidak dapat turun akibat masalah kesihatan.

Merujuk kepada status yang dimuat naik menerusi laman sosial Facebook milik Badrul Hisyam Abdul Manap, Asnawi Hashim serta Instagram, Khairul Hafiz, hari ini, semua atlet itu memohon doa orang ramai agar jurulatih itu cepat sembuh.

“Assalamualaikum mohon doakan jurulatih saya (Poad) dilindungi dan diberi kesembuhan kembali seperti sedia kala … hari ini doktor nak komakan dia kerana jangkitan kuman di paru-paru semakin merebak … semoga dengan doa tuan-tuan diterima oleh Allah, amin,”.

Sebagai rekod, Poad adalah guru dari Chabau, Jasin, Melaka yang juga pemegang Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Jasmani Universiti Terbuka Malaysia (OUM). Antara kejayaannya adalah melahirkan pemenang pingat emas acara pecut 100 meter (m) di Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017), Khairul Hafiz.

Sumber :-HMetro

Kami di Ligakampung juga mengucapkan semoga coach Poad cepat sembuh dan dapat meneruskan kerjaya untuk membentuk atlet olahraga Malaysia.

Please follow and like us:
error0

One thought on “Semoga Mohd Poad cepat sembuh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)