Safee Sali dapat tawaran ke Bundesliga

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Nampaknya berita hangat terbaru mengenai penyerang sensasi negara, Safee Sali banyak diperkatakan di blog. Menariknya, gossip yang diterima bukanlah mengenai hal peribadi tapi mengenai kerjaya beliau yang dikhabarkan mendapat tempat di hati kelab bolasepak Liga Jerman ( ‘Bundesliga’).

Walaupun belum dipastikan kesahihannya namun ia tidak mustahil memandangkan Safee Sali telah membuktikan kehebatan beliau di persada antarabangsa. Malahan, walaupun skuad kebangsaan tumpas ketika pra kelayakan dan perlawanan persahabatan dengan pasukan kelab bertaraf dunia namun persembahan Safee Sali pastinya mendapat tempat di kalangan pencari bakat.

Seandainya, Safee Sali diambil oleh pasukan di dalam Bundesliga, pastinya ada pemain lain yang akan mengikut jejak langkah beliau sekaligus menempa sejarah dalam arena bolasepak tempatan. Diakui sebagai antara Liga bolasepak terhebat dunia, Safee Sali pastinya akan meningkatkan lagi skill dan pengalaman di samping menambahkan lagi pendapatan. Semoga ianya akan menjadi realiti untuk beliau menaikkan nama negara di peringkat antarabangsa.

Sekian..

p/s :- Agak-agak pasukan mana yang melamar beliau? Bayern Munich? Bayern Leverkusen? Borrusia Dortmund?? VFB Stuggart?

Please follow and like us:
error0

2 thoughts on “Safee Sali dapat tawaran ke Bundesliga

  1. Pingback: Baddrol Bakhtiar ke Wigan | Blog ZooL

  2. Pingback: Safiq Rahim bakal ke Cardiff City ? | Blog ZooL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.