Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Safawi diperkenalkan oleh Portimonse

Pemain sayap sensasi negara, Muhammad Safawi Rasid telah diperkenalkan secara rasmi oleh pasukan kelab Portugal Portimonense SC di Stadium Perbandaran Portimao, Portugal pada Rabu lalu.
President Portimonese SC Rodiney Sampaio berharap dengan kehadiran Muhammad Safawi ke dalam pasukan kelabnya dapat menguatkan lagi barisan serangan memandangkan bintang Johor Darul Ta’zim itu mempunyai kemahiran teknikal yang baik.

“Ramai masih belum tahu mengenai dia (Muhammad Safawi) dan keadaan sama seperti ketika kami membeli (pemain Jepun), Shoya Nakajima (dari FC Tokyo pada 2017), tapi saya harap dia dapat capai kejayaan sama seperti Nakajima,” katanya dalam sidang media yang dimuat naik menerusi laman sesawang kelab www.portimonense.pt.

Menurut kenyataan kelab, pemain berusia 23 tahun yang dipinjamkan dari JDT selama semusim.

Sementara itu, Muhammad Safawi sudah bersedia membantu kelab mencipta kejayaan dan berharap diberi peluang untuk membuktikan kemampuannya.

“Saya tidak sabar untuk beraksi bersama kelab ini dan berharap dapat menyumbang kepada pasukan.

“Saya kenal beberapa pemain yang menjadikan pasukan kelab ini sebagai batu loncatan untuk menyertai pasukan lebih besar seperti Nakajima dan pemain Brazil Bruno Tabata yang menyertai Sporting Lisbon, tapi saya di sini untuk menyumbang kepada kelab,” kata pemain kelahiran Dungun, Terengganu yang akan menyarung jersi bernombor 29.

Ucapan Safawi Rasid di Sidang Media Portimonense SC

— BERNAMA

Semoga Safawi akan berjaya di sana. Kami di Ligakampung.com akan sentiasa mengikuti perkembangan Safawi. Semoga impian untuk bermain di kelab Eropah yang lebih besar akan terlaksana.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)