Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Ridzuan Puzi bawa pulang perak Kejohanan Para Dunia 2017

Pelari pecut Para Ridzuan Puzi berjaya membawa pulang pingat perak bagi kategori T36 lelaki 100 meter dalam Kejohanan Dunia Atlet Para di London pada Sabtu.
Ridzuan yang juga juara bertahan pada edisi 2015 dan juara Paralimpik mencatat masa 12.15 saat ketinggilan kepada atlet China yang mencatat masa 11.93 saat. Pelari dari Brazil, Rodrigo Parreira Da Silva mengondol gangsa dengan catatan 12.28 saat.

Yang Yifei yang tumpas kepada Ridzuan di sukan Paralimpik Rio berjaya membalas dan hanya ketinggalan 0.03 saat dari rekod dunia yang dicatatkan oleh Evgenii Shvetsov dari Rusia. Ridzuan yang mengalami masalah cerebral palsy juga gagal untuk mendapatkan emas dalam acara 200 meter pada acara sebelum ini.
Walaubagaimanapun, tahniah kepada Ridzuan yang mencatatkan masa yang agak baik. Mungkin perlu lebih banyak latihan untuk mengejar Yang Yifei yang nampaknya semakin bagus dan berpeluang untuk memecahkan rekod ini. Semoga Ridzuan sentiasa maju dan cuba untuk merampas kemenangan dalam acara yang lain.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)