Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Piala Sultan Azlan Shah tanpa gergasi Eropah

Kejohanan hoki tertua di Malaysia, Piala Sultan Azlan Shah yang akan berlangsung pad a23 hingga 30 Mac ini akan hilang serinya apabila pasukan utama seperti Britain, Belgium, New Zealand serta gergasi Australia tidak akan beraksi dalam kejohanan tersebut.
Ini kerana pasukan ini terbabit dalam Liga Professional edisi pertama yang akan berlangsung bermula Januari hingga Jun ini.
Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Kejohanan, Datuk Abd Rahim Mohd Ariff, berkata negara yang sudah mengesahkan penyertaan ialah India, Kanada, Afrika Selatan, Korea Selatan dan Jepun selain tuan rumah, Malaysia.

Jika dilihat ranking pasukan lain, nampaknya pencabar kita adalah India, namun kita tidak boleh mengetepikan Jepun sebagai juara hoki dalam Sukan Asia (tahun lalu).

“Bagaimanapun, peluang untuk Malaysia ke perlawanan akhir amatlah cerah,” katanya.

Beliau berkata, kejohanan edisi kali ini adalah pentas pasukan negara menebus kehampaan ketika tumpas kepada Jepun dalam perlawanan akhir Sukan Asia di Jakarta-Palembang, tahun lalu.

“Rakyat Malaysia pasti mahu melihat semula perlawanan ulangan antara Malaysia dan Jepun kerana kita agak terkilan dengan cara kekalahan pasukan Speedy Tigers di tangan Jepun, dan kita harap ia mampu ditebus,” katanya.

Sumber :-HMetro

Please follow and like us:
error0

One thought on “Piala Sultan Azlan Shah tanpa gergasi Eropah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)