Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Piala Dunia 2014 : Keputusan Pusingan Kedua 29.6.2014

Kejohanan Piala Dunia 2014 telah memasuki pusingan kalah mati dimana terdapat 2 perlawanan yang akan menentukan pasukan ke suku akhir. Perlawanan pertama menyaksikan pasukan tangga pertama kumpulan A iaitu tuan rumah, Brazil menentang pasukan tangga kedua kumpulan B iaitu Chile.
Perlawanan akan berlangsung pada jam 12.00 pagi dimana pasti akan dinantikan oleh peminat kedua pasukan. Atas kertas, pasukan Brazil yang diketuai penyerang sensasi, Neymar mempunyai kelebihan namun chile telah melakukan sesuatu yang hebat apatah lagi telah menyingkirkan juara bertahan, Sepanyol dari pasukan tersebut.
brazil dau vs chile 28 6
picture upload sites

Perlawanan pusingan kedua lain, membabitkan pasukan Colombia menentang Uruguay. Pasukan Colombia yang tidak dijangkakan mampu mara melakukan kejutan apabila mendominasi kumpulan C untuk bertemu pasukan tempat kedua kumpulan D Uruguay. Kedua-dua pasukan yang mempunyai masalah pada penyerang utama namun pemain yang ada mampu mengalas cabaran dalam kejohanan ini.
COLOMBIA VS URUGUAY
post image online

Keputusan Perlawanan Pusingan Kedua Piala Dunia 29.6.2014

Brazil vs Chile 1-1 [*P 3-2 ]
18′ David Luiz (BRA)
31′ Alexis Sanchez (CHI)
** Pasukan Brazil berjaya ke peringkat suku akhir selepas menang melalui sepakan penalti 3-2 selepas kedua-dua pasukan terikat 1-1 pada masa penuh.

Columbia vs Uruguay 2-0
28′ J.Rodriguez (COL)
50′ J.Rodriguez (COL)

** Pasukan Colombia berjaya menempah tempat ke suku akhir selepas menumbangkan Uruguay. Nampaknya Uruguay merasai kehilangan Luis Suarez..

Please follow and like us:
error0

2 thoughts on “Piala Dunia 2014 : Keputusan Pusingan Kedua 29.6.2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)