Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Piala Dunia 2014 : Keputusan Perlawanan Suku Akhir 5.7.2014

Hari ini berlangsung perlawanan suku akhir Piala Dunia 2014 dimana terdapat 2 pertarungan yang dinanti-nantikan. Perlawanan berlangsung pada jam 12.00 malam waktu tempatan di Rio de Janeiro dimana pasukan Perancis akan menentang Jerman.Perlawanan kedua pula menemukan antara Brazil menentang Columbia di Fortaleza pada jam 4 pagi ini.

Perlawanan antara Perancis menentang Jerman dianggap pertembungan hebat dua kuasa besar pasukan bolasepak Eropah. Perlawanan ini sudah pasti menjanjikan saingan hebat memandangkan kedua-dua pasukan merupakan jagoan di Eropah. Pemain-pemain mereka mempunyai pengalaman besar di kelab besar dunia. Perancis pasti ingin mengejar kejayaan selepas sering sahaja gagal di peringkat awal manakala Jerman pasti ingin mendapatkan kembali trofi Piala Dunia yang sudah lama tidak dapat didakap. Tetapi ada kesukaran yang perlu dihadapi oleh kedua-dua pasukan kerana mereka perlu beraksi pada waktu tengahari. Ini akan memberikan tekanan kepada pasukan yang beraksi di Eropah ini.

Ramalan : Perancis 1 Jerman 2

France Germany
forum image hosting

Perlawanan antara Brazil menentang Colombia pula pasti hebat. Colombia yang tidak diberi pilihan nampaknya berjaya membuka mata peminat bolasepak dunia. Sudah pasti pertarungan antara Neymar dan James Rodriguez menjadi tumpuan pada perlawanan ini. Namun pemain lain mungkin boleh membantu untuk memastikan pasukan mereka untuk menang sekaligus melangkah ke peringkat separuh akhir.

brazilvscolombia
uploading pictures

Pasukan Brazil pasti mengimpikan kemenangan untuk mencapai impian menjadi Juara Piala Dunia 2014 manakala Colombia pasti ingin mencipta sejarah menang Piala Dunia untuk kali pertama.

Ramalan : Brazil 1 Colombia 0

Pasukan manakah yang akan menang? Mungkinkah akan ada kejutan pada pagi ini?

Keputusan Perlawanan bolasepak suku akhir Piala Dunia 5.7.2014

Perancis vs Jerman 0-1

13′  Mats Hummels (JER)

** Pasukan Jerman berjaya ke separuh akhir setelah menumbangkan pasukan Perancis melalui gol tunggal dari pertahanan, Mats Hummels. 

Brazil vs Colombia 2-1

6′ Thiago Silva (BRA)

69′ David Luiz (BRA)

80′ James Rodriguez (COL)

** Brazil layak ke separuh akhir setelah berjaya menumbangkan pasukan lawan Colombia.. James Rodriguez menjaringkan gol ke 6 untuk kekal menjadi penjaring terbanyak kejohanan (setakat ini)..

Please follow and like us:
error0

One thought on “Piala Dunia 2014 : Keputusan Perlawanan Suku Akhir 5.7.2014

  1. Tahniah Pasukan Jerman kerana dapat melangkah ke pusingan separuh akhir World Cup 2014… setelah berjaya menewaskan pasukan Perancis 1-0…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)