Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Piala Dunia 2014 : Itali tumpaskan England

Antara perlawanan peringkat kumpulan yang dinantikan di Piala Dunia 2014 iaitu antara pasukan England dan Itali.
Berdasarkan sejarah, pasukan Itali menjadi pilihan untuk mendapatkan mata penuh namun kemampuan pasukan England tidak boleh diperkecilkan,

Perlawanan yang berlangsung kira-kira jam 6.00 pagi tadi hanya disiarkan di rancangan ASTRO Supersport dimana tv percuma iaitu TV1 dan TV2 tidak menyiarkan perlawanan ini.
Perlawanan pada separuh masa pertama menyaksikan pengusaan pasukan Itali apabila berjaya menjaringkan gol pada minit 35 apabila pemain tengah Juventus, Marchisio bijak melakukan rembatan di tengah-tengah kaki pemain England.
Namun kelebihan itu tidak kekal lama apabila selang 2 minit kemudian, England menyamakan kedudukan apabila penyerang berbisa England, Wayne Rooney menghantar dari sebelah kiri dan disambar oleh Sturridge.
Kedudukan pada separuh masa pertama berkesudahan dengan keputusan 1-1.

Memasuki separuh masa kedua, penyerang sensasi Itali, Mario Balotelli berjaya menanduk masuk hantaran Candreva seterusnya memberikan kelebihan untuk pasukan Itali. Walaupun pasukan England cuba mengasak namun percubaan barisan serangan skuad ‘The Three Lions’ tumpul dan tidak mampu menumpaskan penjaga gol pasukan Itali.

balatoli
image sharing

Balotelli diraikan oleh rakan sepasukan selepas menjaringkan gol kemenangan Itali

Ooo ye, ada situasi kelakar berlaku dalam perlawanan pada hari ini apabila fisioterapi pasukan England, Gary Lewin mengalami kecederaan dan terpaksa diusung keluar kerana terlalu ghairah meraikan gol jaringan Daniel Sturridge.

physio
picture host

Gary Lewin sedang diperiksa oleh pasukan perubatan sebelum diusung keluar

Please follow and like us:
error0

2 thoughts on “Piala Dunia 2014 : Itali tumpaskan England

  1. Tahniah pasukan Italy kerana berjaya mengalahkan England… Italy merupakan salah satu pasukan berpotensi menjulang World Cup 2014..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)