Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Perlawanan menentang Palestin di Jordan

Pasukan bolasepak Malaysia akan menghadapi perlawanan keenam Kumpulan A bagi kempen kelayakan Piala Dunia 2018 dan Piala Asia 2019 di Jordan.
Perlawanan yang dijadualkan pada 12 November ini mengubah lokasi asal di Hebron, Palestin selepas FIFA mengarahkan Palestin bermain di gelanggang berkecuali disebabkan isu-isu keselamatan.

Isu keselamatan pasukan kebangsaan untuk bertandang ke Palestin telah dibangkitkan sehingga mendorong FAM untuk membuat rayuan kepada FIFA. Pada awalnya, FIFA menoral permintaan tersebut namun selepas surat rayuan kedua diberikan, Palestin diberikan tempoh agar menukar lokasi pertandingan termasuk aksi menentang Arab Saudi yang sepatutnya berlangsung hari ini yang ditunda ke Isnin.

Palestine_FA_(logo)
Walaupun bertukar gelanggang namun pasukan Malaysia masih tidak berkelebihan. Ini kerana gelanggang di Jordan sudah pasti menjadi kebiasaan bagi pasukan Palestin berbanding pasukan Harimau Malaya. Namun yang penting adalah untuk pasukan negara memastikan kekalahan 6-0  di Stadium Shah Alam pada perlawanan dahulu tidak berulang.

Pasukan negara yang meningkat melalui bimbingan jurulatih Datuk Ong Kim Swee perlu membuktikan keupayaan mereka. Apatah lagi terdapat beberapa pemain kebangsaan yang baru sahaja berjaya membantu pasukan JDT memenangi kejohanan Piala AFC 2015. Pasti ia akan menjadi pemangkin untuk aksi yang lebih baik dalam pertandingan kempen kelayakan Piala Dunia dan Piala Asia. Walaupun peluang untuk mara sudah berkubur namun baki-baki perlawanan perlu diharungi dengan sebaik-baik mungkin.

Please follow and like us:
error0

2 thoughts on “Perlawanan menentang Palestin di Jordan

  1. Harap dapat keputusan positif laa game nie..wpun peluang utk mara dah tipis at least kalo seri pon dapat gak point perbaiki ranking… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)