Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Pernah anda menemui pelesit? Mungkin sesetengah dari anda tidak mengenal dengan binatang yang mempunyai kaitan dengan perkara-perkara mistik ni.. Sebelum tu, mari semak info mengenai pelesit yang ditemui dari wikipedia :-

Pelesit dikatakan sejenis makhluk halus yang berkemungkinan dari golongan jin/ syaitan yang dipelihara oleh seseorang pengamal ilmu hitam. Hantu pelesit diberi makan darah dari jari tangan tuannya.
Pelesit ini dikatakan menjelma seperti belalang pelesit, yang mempunyai kepala berbentuk tajam dan tirus dan memasuki rumah mangsa serta menyerang dan menghisap darah mangsa.

Secara jujurnya, saya kurang layan walaupun beberapa kali belalang ini masuk ke rumah. Kalau sebelum ini belalang jenis ini dibunuh tapi kali ini dimasukkan dalam botol. Memang mengejutkan, setelah lebih dari 10 hari ianya masih hidup. Rasanya, kalau belalang biasa pastinya telah menghembuskan nyawa kerana tidak mendapat udara dan makanan. Adakah terdapat manusia yang ingin mengugat ketenteraman hidup kami ?


Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Pelesit yang dikurung dalam botol.. Masih hidup walau berada dalam botol selama 10 hari.. Kesian juga tapi kena berhati-hati gak. Mungkin bapa akan bawa kepada yang pakar selepas ni.

Mungkin anda mempunyai pendapat atau pengalaman tentang pelesit ini. Bolehlah dikongsikan bersama.. Sekian.