post

Pelari muda negara merangkul pulang pingat emas di Kejohanan Olahraga Remaja Asia ke 17

Pasukan olahraga remaja negara menampakkan ada sinar untuk sukan olahraga di masa hadapan apabila mencatat keputusan baik apabila meraih tiga emas, tiga perak dan satu gangsa.
Pencapaian ini merupakan yang terbaik pernah dicatatkan oleh Malaysia di kejohanan yang berlangsung di Ho Chi Minh, Vietnam ini.
olahraga-remaja

Emas Malaysia dimenangi oleh pelari Khairul Hafiz Jantan dalam acara 100m, Rizzua Haizad dalam acara lari berpagar 110m dan R.Kirthana dalam acara lompat kijang.
Selepas ini Khairul, Kirthana, Rizzua dan Badrul akan bertanding di Kejohanan Dunia Remaja Bawah 20 Tahun yang akan berlangsung di Bydgoszcz, Poland pada 19-24 Julai nanti.
Semoga mereka mencapai keputusan yang lebih baik dan mampu mencatatkan rekod terbaik memandangkan kejohanan tersebut lebih mencabar.

Nampaknya dalam acara 100 meter kita dah nampak dua jaguh pecut iaitu Khairul dan Badrul yang akan merancakkan suasana. Mungkinkah pertarungan seperti zaman Watson-Azmi Ibrahim akan timbul semula dengan perseteruaan dua pelari muda ini? Kita tunggu dan lihat hasilnya.

Please follow and like us:
error0

One thought on “Pelari muda negara merangkul pulang pingat emas di Kejohanan Olahraga Remaja Asia ke 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.