Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Pasukan Hoki Wanita Negara Tumpas di perlawanan akhir

Pasukan hoki wanita Malaysia terpaksa akur dengan kehebatan pasukan Ireland selepas tumpas 0-3 dalam Perlawanan Akhir Liga Hoki Dunia Pusingan Kedua yang berlangsung di Stadium Tun Razak semalam. Pasukan bergelar Malaysia Tigress ini ingin membalas dendam kekalahan tipis ketika peringkat kumpulan apabila tumpas 1-2 namun gagal.

Kegagalan Nuraini Rashid menyempurnakan pukulan penalti stroke juga menyebabkan pasukan negara tidak dapat bersaing dengan pasukan Ireland. Pasuakn Ireland berjaya mejaringkan gol pertama melalui pemain penyerang berbisa Anna O’Flanagan dimana beliau mengumpul 12 gol (11 gol padang dan satu gol pukulan sudut penalti).

Gol kedua Ireland disumbat oleh Kathryn Mullan pada minit ke 10 dan Zue Wilson pada minit ke 34. Pasukan Ireland mendominasi perlawanan namun pasukan Malaysia berjaya mengawal apabila pasukan Ireland hanya berjaya mendapat 3 pukulan sudut penalti pada perlawanan ini.

Walaupun hanya bergelar naib juara, namun pasukan hoki wanita negara mendapat tiket untuk melangkah ke pusingan Separuh Akhir Liga Hoki Dunia pada Jun nanti untuk merebut tiket ke Piala Dunia 2018.

Berikut merupakan anugerah dalam Kejohanan Liga Hoki Dunia Pusingan Kedua

Juara : Ireland

Naib Juara : Malaysia

Penjaga Gol Terbaik : Ayeisha McFerran(Ireland)

Pemain Terbaik : Anna O’Flanagan (Ireland)

Pemain Muda Terbaik : Hanis Nadiah Onn (Malaysia)

hanis-nadiah

Penjaring Terbanyak : Anna O’ Flanagan

Tahniah kepada pasukan negara. Berdasarkan kejohanan kali ini, pasukan negara mempunyai potensi dimana terdapat pemain yang mempunyai kemampuan untuk bersaing seperti Hanis Nadiah Onn, Linda Said dan ramai lagi. Semoga barisan pemain ini mampu dikekalkan serta dibekalkan ilmu untuk maju dan mengharumkan nama negara.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)