Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Pasukan hoki wanita negara masih tercari-cari kemenangan

Ketika pasukan hoki lelaki negara telahpun layak ke Piala Dunia 2018 selepas ke separuh akhir Hoki Liga Dunia, barisan pemain hoki wanita pula masih mencari kemenangan pertama.
Barisan skuad hoki wanita yang dibimbing oleh Muhammad Dharma Raj Abdullah ini tewas pada perlawanan kedua, kali ini kepada pasukan Sepanyol di Stadium Fallon, Brussels, Belgium.

Pasukan wanita negara berjaya menjaringkan gol awal pada minit ketiga apabila ketua pasukan, Siti Noor Amarina menyempurnakan pukulan sudut penalti.
Walaupun dapat mempertahankan kedudukan pada suku pertama namun gawang Malaysia bolos apabila Carola Salvatella menyamakan kedudukan melalui gerakan padang.

Pemain Malaysia melakukan kesilapan apabila Sepanyol dihadiahkan pukulan penalti stroke pada minti ke 31 yang disempurnakan oleh Lola Riera.
Lola menambah gol kedua peribadi serta gol ketiga Sepanyol pada minit ke 36 yang menyaksikan pasukan Sepanyol mendahului 3-1 hingga perlawanan tamat.
Skuad negara akan meneruskan perlawanan ketiga bagi saingan peringkat kumpulan menentang tuan rumah Belgium (24 Jun 2017, Sabtu jam 10 malam waktu Malaysia).

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)