Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Ong Kim Swee, Dollah gugur pemain utama

Kedua jurulatih kebangsaan iaitu Dollah Salleh bagi skuad senior Harimau Malaya dan Datuk Ong Kim Swee mempunyai misi tersendiri. Dollah Salleh dalam misinya membawa skuad pemain kebangsaan dalam perlawanan pertunjukan menentang kelab Liga Perdana Inggeris, Tottenham manakala Datuk Ong Kim Swee dalam cabaran Sukan SEA pada bulan hadapan.
Mereka dalam menyenarai akhir pemain untuk kejohanan dan terdapat beberapa pemain yang digugurkan. Bagi skuad Dollah Salleh, 3 pemain digugurkan dimana Ramadhan Hamid, penjaga gol Harimau Muda tidak berada didalam senarai kerana hanya 2 penjaga gol yang layak disenaraikan. Pemain tengah Kedah, Baddrol Bakhtiar pula mengalami kecederaan.
Penyerang Selangor Afiq Azmi pula digugurkan kerana posisi penyerang telah penuh diisi oleh penyerang import. Walaubagaimanapun Afiq dijangka akan bermain ketika skuad Malaysia mengadakan perlawanan persahabatan menentang Hong Kong dan 2 perlawanan kelayakan Piala Dunia.

Senarai penuh pemain yang akan diturunkan ketika menentang Totenham Hotspur adalah Khairul Fahmi Che Mat, Zamir Selamat, Robert Cornthwaite, Thiago Junio, Muslim Ahmad, Afif Amiruddin, Ronny Harun, Yong Kuon Yong, Zubir Azmi, Azmi Muslim, Nasir Basharuddin, Ashfaq Ali, Joseph Kalang Tie, Indra Putra Mahayuddin, Ahmad Syamim Yahya, Christie Jayaseelan, Paulo Rangel, Guilherme De Paula, Ahmad Hazwan Bakri dan Norshahrul Idlan Talaha.

Bagi skuad Harimau Muda bawah 23 tahun pula, kejutan oleh Datuk Ong Kim Swee apabila menggugurkan pemain Rozaimi Abdul Rahman dan Muhammad Ferris Danial dalam kejohanan Sukan SEA yang akan berlangsung di Singapura. Sudah pasti akan timbul tanda tanya memandangkan kedua-dua pemain itu merupakan pemain utama sebelum ini. Dalam kejohanan Sukan SEA, Malaysia diundi dalam kumpulan B bersama juara bertahan, Thailand, Vietnam, Laos, Brunei dan TImor Leste.

ong-kim-swee
Berikut merupakan senarai penuh pemain bawah 23 yang terpilih :-
Mohd Farhan Abu Bakar, Mohamad Firdaus Muhamad, Shahrul Mohd Saad, Muhamad Syazwan Tajudin, Mohamad Fandi Othman, Nazirul Naim Che Hashim, Muhammad Ariff Farhan Md Isa, Adam Nor Azlin, Mohamad Amer Saidin, Matthew Thomas Davies, Saarvindran Devanndran, Muhammad Nazmi Faiz Mansor, Saiful Ridzuwan Selamat, Gary Steven Robbat, Muhammad Nurridzuan Abu Hassan Saari, Syahrul Azwari
Ibrahim, Muhammad Faizat Mohamad Ghazli, Mohamad Amirul Hisyam Awang Kechik, Muhamad Syafiq Ahmad and Kumaahran Sathasivam.

Sumber :- ASTRO Awani & Goal.com

Please follow and like us:
error0

2 thoughts on “Ong Kim Swee, Dollah gugur pemain utama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)