Nusa Mahsuri mahu melahirkan jaguh sukan badminton bertaraf dunia

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Terbaca artikel di Sinar Harian mengenai matlamat Kelab Badminton Nusa Mahsuri yang ingin melahirkan jaguh sukan badminton bertaraf dunia menerusi usaha mengesan bakat di seluruh negara. Menurut penasihat kelab Jalani Sidek, kelab tersebut bekerjasama dengan Kementerian Belia dan Sukan (KBS) menerusi penganjuran kem bakat badminton bagi kanak-kanak berusia 12 tahun ke bawah.

Sememangnya ini merupakan usaha yang baik dilakukan oleh kelab badminton yang diusahakan oleh jaguh-jaguh badminton negara. Cuma yang menjadi tandatanya dimanakah kesinambungan yang perlu dilakukan oleh kelab tersebut. Ini perlu kerana dengan hanya kem selama beberapa hari tidak mampu menjadikan seseorang pemain itu sehebat Datuk Lee Chong Wei. Usaha perlu dilakukan secara konsisten dan teratur bagi memastikan sukan badminton berjaya menghasilkan jaguh badminton yang berterusan dan tidak hanya bergantung harap pada satu atau dua pemain sahaja.
Selain dari kelab Nusa Mahsuri, kelab badminton lain perlu juga membantu bagi meningkatkan lagi kualiti pemain muda negara yang akan menyandang tugas sebagai pemain utama negara di masa hadapan.

Sekian.

p/s :- Nusa Mahsuri pun ada blog di http://nusamahsuri.blogspot.com/

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.