Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Nixson, Benedict raih emas Terbuka Thailand 2018

Berita baik bagi sukan olahraga Malaysia apabila dua atlet negara meraih pingat emas dalam Kejohanan Trek dan Balapan Terbuka Thailand 2018 di Bangkok.
Pelari pecut negara, Nixson Kennedy memulakan langkahan baik apabila memenangi acara 100 meter lelaki selepas mencatatkan masa 10.57 saat yang merupakan catatan terbaiknya musim ini.
Pingat perak acara ini milik pelari dari Taiwan, Tai Sheng Wei yang mencatatkan kepantasan 10.63s sementara gangsa milik atlet dari Thailand, Bandit Chonchai dengan catatan 10.66s.

“Bagi saya pencapaian pada hari ini sangat memberangsangkan kerana saya berjaya melakar pencapaian terbaik musim ini.

“Banyak benda yang saya perlu ubah untuk mendapatkan pencapaian terbaik musim ini kerana pada tahun ini, saya agak bergelut untuk mendapatkan catatan masa… jadi saya bersyukur dengan pencapaian ini,” kata Nixson, ketika dihubungi.

Sementara itu, pelari acara 110 meter berpagar lelaki, Benedict Ian Gawok juga melakar kemenangan dalam kategori itu selepas memenangi acara akhir dengan catatan 14.54s.
Perak dan gangsa masing-masing milik Thailand, iaitu Patipan Tiamsaart dan Wannakorn Meethonyuaw masing-masing dengan catatan masa 14.90s dan 14.92s.

Sumber :-BHarian

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)