Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Nicol gagal ke separuh akhir sifi final Kejohanan PSA Dunia 2017

Pemain skuasy negara yang juga bekas juara dunia, Datuk Nicol David mencatat keputusan mengecewakan apabila gagal untuk layak ke pusingan separuh akhir siri final Kejohanan Persatuan Skuasy Professional (PSA) Dunia 2017.
Ia berikutan kekalahan kedua berturut-turut di peringkat kumpulan dalam kejohanan di Dubai , Emiriyah Arab Bersatu (UAE) pada pagi Khamis.

Nicol yang menduduki ranking keenam dunia terus gagal dalam misi memburu gelaran pertamanya pada siri Jelajah Dunia musim ini.Nicol, yang diundi dalam Kumpulan B, terpaksa akur dengan kehebatan pemain pilihan pertama kejohanan, Nour El Sherbini dari Mesir apabila tewas 6-11, 9-11 dalam perlawanan kedua kumpulan, demikian menurut laporan www.worldseriesfinals.com.

Pada Selasa lepas, beliau dikecewakan pemain England, Laura Massaro 10-12, 10-12 pada perlawanan pembukaan kumpulan.

Bekas pemain nombor satu dunia itu dijadual bertemu pemain ranking ketujuh dunia dari England, Sarah-Jane Perry untuk melengkapkan perlawanan peringkat kumpulan yang dijadual berlangsung awal pagi esok.

— BERNAMA

Secara peribadi Ligakampung sudah menjangkakan berdasarkan prestasi semasa dimana Nicol sukar untuk mencapai prestasi kemuncaknya. Mungkinkah beliau sudah boleh bersara dalam arena sukan skuasy ini?

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)