Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Ng Eain Yow Juara Terbuka Australia, S Sivasangari rangkul naib juara

Nampaknya sukan skuasy negara menampakkan sinar yang baik apabila dalam kategori lelaki dan wanita telah muncul barisan pelapis bertaraf dunia.
Ng Eain Yow, bekas juara remaja dunia berjaya mencatat sejarah apabila memenangi kejohanan PSA Terbuka Australia pada Sabtu lalu dalam kategori lelaki.
Bagi kategori wanita pula, S Sivasangari pula terpaksa akur dengan pengalaman bekas juara dunia Rachel Grinham.

Ng Eain Yow, 19 tahun yang berjaya memenangi pingat emas Sukan SEA 2017 yang lalu menambah koleksi pingat selepas menumbangkan Joshua Larkin 13-11, 11-6,11-9 di perlawanan akhir.
Eain Yow yang menduduki ranking ke 65 dunia itu menumpaskan pemain tuan rumah Joshua Larkin yang berada di ranking ke 71 dunia.
Eain Yow sebelum itu mengejutkan pilihan utama, Rex Hedrick pada separuh akhir. Juara remaja dunia 2016 itu mempamerkan aksi mantap untuk menumpaskan Larkin yang mendapat sokongan penuh dari penyokong tempatan.

Manakala S. Sivasangari,18 pula terpaksa akur dengan kehebatan Rachael Grinham yang menumpaskan pemain remaja itu dengan keputusan 11-5, 11-9, 11-7.
Kekalahan Sivasangari juga menamatkan kemenangan 14 perlawanan berturut-turut termasuk ketika Kejohanan Cabaran Beijing , Jelajah Malaysia dan Terbuka Malaysia.

| Dapatkan Raket Squash untuk jadi sehebat Ng Eain Yow |

Semangat para pemain muda ini cukup hebat dan semoga diteruskan hingga ke peringkat senior sekaligus dapat mencabar takhta juara dunia.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)