Nazmi Faiz tandatangani kontrak dengan Beira Mar

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Kita pasti sedia maklum bahawa Nazmi Faiz telah menarik minat kelab bolasepak Portugal, Beira Mar dan telah menjalani latihan di sana. Nampaknya pemain cilik ini akan menjadi pemain Malaysia yang bermain di Eropah (dalam beberapa kenyataan dimaklumkan bahawa beliau pemain pertama Malaysia bermain di Eropah tapi rasanya kurang tepat. Ada ramai yang bermain di Eropah sebelum ni.). Nazmi telah menandatangani kontrak dengan pasukan Beira Mar untuk 3 musim.
Nazmi Faiz Mansor yang berumur 17 tahun telah ditawarkan kontrak yang sah sehingga Jun 2015 (maksudnya beliau akan mula menjadi ahli Beira Mar bermula Jun 2012).

“Adalah sukar untuk menghuraikan apa yang saya rasa. Ini adalah peluang besar dan saya beruntung . Bermain di Eropah adalah impian besar saya. Saya sangat gembira dan bermotivasi untuk langkah ini, saya perlu pergi. Saya suka Beira-Mar dari saat pertama dan saya telah menemui tempat yang tepat untuk berubah, “kata Nazmi Faiz. “Saya diterima dengan baik oleh semua, tetapi saya menekankan kata-kata jurulatih [Ulisses Morais] dan Kapten [Hugo]. Ajarannya berharga kepada saya. Semua yang saya lakukan untuk mengambil peluang untuk menjadi pemain yang lebih baik dan menghormati negara saya, “kata Nazmi.

Sumber :- Laman Web Rasmi S.C Beira-Mar yang dialihbahasa guna google translate dan diedit sedikit sebanyak. Minta maaf kalau ada ayat yang tak berapa kena. Mt…

Image Hosting
Nazmi Faiz sedang menandatangani kontrak dengan Beira Mar

Tahniah kepada Nazmi Faiz. Teruskan karier anda di luar negara dan buktikan yang anda boleh berjaya setanding pemain luar. Buktikan juga bahawa anda mampu menjadi individu yang boleh mengharumkan nama negara.

Sekian.

p/s :- Ada juga komen-komen negatif mengenai Nazmi Faiz yang terpaksa mengorbankan Sijil Pelajaran Malaysia. Namun saya percaya beliau mampu berjaya walaupun tanpa sijil tersebut. Tak perlulah kita nak mempertikaikan pendidikan beliau. Kan lebih baik beliau fokus pada kerjaya yang dipilih. Tak gitu?

Please follow and like us:
error0

One thought on “Nazmi Faiz tandatangani kontrak dengan Beira Mar

  1. Pingback: Nazmi pulang ke Malaysia ? | Blog ZooL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.