post

Nauraj pecah rekod kebangsaan, layak ke Kejohanan Dunia di London

Jaguh lompat tinggi negara, Nauraj Singh Randhawa berjaya mencipta sejarah apabila layak ke Kejohanan Dunia di London dari 4 hingga 13 Ogos ini.
Ini berikutan kejayaan beliau mencatat rekod kebangsaan dengan catatan 2.30 meter (m) sekaligus menjuarai Terbuka Singapura 2017 pada hari Khamis.

Rekod lama 2.29 m yang dicatatkan di Kejohanan Terbuka Singapura 2016 itu memberikan beliau tiket untuk melepasi had kelayakan minima ke Kejohanan Dunia nanti.
Beliau yang tidak menyangka dengan pencapaian ini kerana Terbuka Singapura hanya menjadi medan ‘pemanas badan’ sebelum beliau menyertai Grand Prix Shizuoka dan Cabaran Kawasaki Dunia.

Presiden Persekutuan Olahraga Malaysia(KOM) Datuk Karim Ibrahim gembira dengan pencapaian Nauraj yang juga merupakan prospek utama untuk menymbang pingat emas di Sukan SEA Kuala Lumpur Ogos nanti.
Kami akan beri insentif khas RM5,000 kepada Nauraj atas kejayaannya dan harap ia akan meningkatkan keyakinannya untuk memenangi emas di Sukan Sea nanti.

“KOM juga harap kejayaan ini jadi batu loncatan kepada atlet lain untuk menyamai pencapaian seperti itu di kejohanan akan datang,” kata Karim.
SinarHarian

Tahniah kepada Nauraj yang mencapai kejayaan tersebut. Mungkin pada Kejohanan Dunia nanti beliau mampu memberikan prestasi terbaik sekaligus mampu bersaing dengan atlet yang lebih tinggi standardnya.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.