Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Myanmar boleh sertai Sukan SEA 2017

Malaysia melalui Majlis Olimpik Malaysia (MOM) tidak akan menghalang penyertaan pasukan Myanmar pada Sukan SEA 2017 di Kuala Lumpur walaupun negara tersebut berhadapan konflik penindasan tentera terhadap etnik Rohingya.
Menurut Presiden MOM, Tan Sri Tunku Imran Tuanku Ja’afar, masalah yang dihadapi oleh negara tersebut tidak sepatutnya menjadikan sukan sebagai mangsa.

“Saya berpendapat, kita tidak seharusnya mencampuradukkan politik dan sukan kerana jika kita berbuat demikian, sampai bila ia akan berakhir? “Sukan adalah permainan yang mana kita meninggalkan segala berkaitan politik, agama dan bangsa di belakang. Jika kita membiarkan elemen itu berada dalam sukan, maka sukan itu sendiri akan mati,” katanya. Tunku Imran berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Eksekutif MOM ke-180 di Wisma OCM,
– BERNAMA


Ligakampung.com agak bersetuju dengan keputusan MOM. Walaupun dihati memang membara tentang Myanmar namun dari sudut sukan mungkin ia perlu dipisahkan dari isu yang tidak berkaitan. Ini hanya pendapat kami sahaja.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)