Menjadi seorang stalker

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Image Hosting
Okay sebenarnya dah lama nak buat entri pasal ‘stalker’ ni tapi tak tau perkataan yang sesuai dalam bahasa Melayu. Nak katakan ‘pengendap’ macam tak sesuai jadi terpaksa juga guna perkataan Inggeris ‘stalker’. Apa maksud sebenar ‘stalker’ ni? Kalau tengok urbandictionary ditulis begini :-

It seems to be that the term ‘stalker’ no longer means what it used to mean–the pathological ANONYMOUS follower and tab-keeper of another person or persons (A detective who has not been hired and has no real reason to follow someone).

Nak beri definisi tepat tak tau la, tapi bolehlah dianggap sebagai orang yang suka mengintai kehidupan orang lain. Dalam dunia siber ni pun ramai yang menjadi stalker. Adakah anda seorang stalker atau anda yang di stalker? Bagi mereka yang mempunyai ramai peminat di alam siber pastinya mempunyai ‘stalker’ ni. Samada di laman sosial atau dimana sahaja ada peminat yang tidak dikenali.
Kalau ‘stalker’ ni tak menganggu kehidupan anda, tak kisahlah tapi ada juga yang obses sehingga menyebabkan anda tidak selesa. Kenalah berhati-hati kalau dapat ‘stalker’ sebegini. Pada pendapat saya kebiasaannya, perempuann yang sering mengalami masalah ‘stalker’ ni. Tapi tak mustahil kalau ada lelaki yang dikejar oleh ‘stalker’ ni. Si ZOol tak pernah mengalami masalah ‘stalker’ ni sebab takde sapa pun nak tau pasal diri ini. Mungkin anda pernah, jadi cubalah cerita di sini. Boleh jadikan pengajaran untuk rakan-raka semua.

Okay cukuplah setakat ni. Insyallah, lepas ni akan buat entri cara-cara nak elak stalker. Tunggu ye..Sekian..

p/s :- Kadang-kadang si Zool pun jadi stalker gak. Tapi stalker baik lah.. Setakat tengok ‘info’ dan gambar kat fb je.. Lebih-lebih tak le..

Pengunjung Entri Ini :2867

7 comments:

  1. jadi stalker best sebab aku suka jadi stalker dekat blog org… buat kajian terhadap blog depa…

    tapi aku penah jgk kena serang stalker bernama anonymous ni .. depa usha kesalahan aku pastu terus attack.. tu kekadang buatkan aku rasa sdikit terganggu bila nk tulis next entri….

    Reply

    zool Reply:

    hehehe.. kalau stalker camtu delete kan aje…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

68,804 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge