Mencari Perakam Suara Digital

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
PhotobucketNampaknya kali ini ada cerita pasal gajet plak. Saya bukanlah peminat gajet tapi terfikir untuk mendapatkan perakam digital.

Saya yakin ramai di antara adik-adik yang belajar di IPT mempunyai perakam suara terutama bagi merakam kuliah yang di sampaikan oleh pensyarah-pensyarah di luar sana..

Mungkin kegunaannya tidak penting tetapi saya merasakan keperluannya atas sebab-sebab berikut :-

1. Merakam ceramah dan kursus.. Almaklumlah kadang-kadang bila kursus jarang boleh ingat kembali apa yang di bebelkan oleh penceramah.. Lebih-lebih lagi bila kadar keterbukaan mata diganggu oleh bisikan supaya pergi ke alam lain… He hehe..
2. Merakam idea.. Mungkin agak dangkal bunyinya tapi hakikatnya saya selalu mendapat idea ketika memandu sorang-sorang.. Jadi dengan merakam idea dalam bentuk suara akan memudahkan saya menulis artikel di blog-blog dan juga merealisasikan ‘e-buku’ ..
3. Merakam bunyi ‘cengkerik’ yang sering mendengdangkan lagu selepas hujan.. Boleh buat hiburan di waktu tension..
4. Merakam bunyi-bunyian dalam radio untuk dijadikan ringtone ( er.. ni illegal kot) handphone..
5. Rahsia..

Itu antara sebab saya nak pakai perakam digital.. Sebenarnya takde penting mana pun tapi tak salah kalau nak beli.. Mana tau ada kegunaan lain.. Atau boleh rakam suara tersekat-sekat nak lafaz …..

Saya telah menyelongkar di internet dan berdasarkan pencarian terdapat banyak pilihan.. Dan harganya dalam sekitar RM150 dan ke atas..

Seperti yang telah dikatakan di atas, saya agak lemah dalam bidang-bidang gajet ini.. Mungkin anda boleh membantu saya dan juga pencari barang ini..
ADIOS…

Pengunjung Entri Ini :4269

4 comments:

  1. saya pun sedang mencari-cari perakam suara dan belom beli lagi, cumanya saya dpt info perakam suara sony (2 gig) berharga RM199 DAN TIADA diskaun utk harga ni..perakam yg ble connect dgn laptop pun ade tapi beharga 299 dan 399..mana lg baik?

    jenama lain ade tak

    Reply

  2. saye btul2 tngah cri perakam suara utk kebaikan sye…. jenama mne yg lbih baik yew…??harga pon agk2 sye bleh terima ?? tlg lah sye nie…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

72,236 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge