Membeli langsir di Tangkak

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Nampaknya hari ni saya dan adik-adik telah pergi ke bandar Tangkak.. Untuk apa?? Untuk menambahkan pendapatan penduduk Tangkak dengan membeli kain langsir di sana.

Bagi mereka yang tinggal berdekatan dengan bandar Tangkak ni mungkin mengetahui bahawa ia dipenuhi dengan kedai kain dan langsir. Memang sesiapa yang ingin mendapatkan kain langsir yang pelbagai dengan harga yang berpatutan, bandar Tangkak menjadi pujaan mereka. Penuh dengan kedai-kedai kain sampai tak tau nak singgah ke mana plak. Tetapi misi saya mudah, mencari kain langsir yang sesuai untuk menutup pintu sliding rumah saya.

Bagi memudahkan pergerakan saya ‘parking’ kereta berdekatan dengan ‘stesen bas Tangkak’. Parking disitu lebih luas dan mudah untuk keluar berbanding parking ditepi jalan yang sedikit sebanyak menganggu perjalanan trafik disitu yang agak sibuk. Dan dengan bantuan adik saya yang berkebolehan dalam pemilihan kain langsir memudahkan proses tersebut.. Jadi kepada kakak-kakak dan makcik-makcik yang nak beli kain-kain murah bolehlah singgah kat Tangkak.. Pasti berbaloi.. Promosi negeri orang plak ari ni…
Ada sedikit cerita lagi

Tangkak

Gambar ni bukan kepunyaan saya.. Kredit untuk pengambil gambar
Ini adalah beberapa kedai kain yang bertapak di Tangkak..

p/s :- Kalau malas nak bergerak mungkin anda boleh menempah tudung secara online.. Klik je sini…

Cerita tambahan
Bendi di rumah saya nampaknya telah mula bercambah.. Insyaallah dalam 2-3 bulan lagi akan nampak hasilnya..Caiyoklah..
Bendi

Bendibaja

Pengunjung Entri Ini :5787

6 comments:

  1. erm… bendi tanaman kontan.. kejap je dapat hasil.tapi lambat petik, alamat keras!

    Tangkak.. ari Jumaat aritu aku baru je masuk court, bicara pasal bawa kete tanpa road tax.

    Reply

  2. Knizam –> takdelah gigih.. cuma meluangkan masa lapang yang kosong.. dari isi ngan tido je .. layan gak cucuk tanam.. boleh nampak hasilnya
    samdaddycool –> bendi ni sedap dimakan… ooo tak kena tahan lesen ko ke??
    esempoi –> dulu2 ada tanam betik tapi penghuni rumah ni tak berapa suka makan betik..
    annant –> er.. ada lagi beberapa harilah..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

69,222 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge