Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Melaka dan Perlis ke Liga Perdana 2016

Selain Liga Super dan Liga Perdana 2015 yang tela sampai ke kemuncaknya, keputusan perlawanan akhir Liga FAM juga menjadi cerita hangat bagi penyokong pasukan masing-masing.
Selepas pasukan Perlis layak ke Liga Perdana 2016, skuad Melaka pula berjaya menamatkan kemarau 5 tahun beraksi di Liga FAM apabila melayakkan diri ke Liga Perdana 2015. Walaupun tumpas pada perlawanan terakhir kepada pasukan Young Figthers FC pada malam tadi namun nasib menyebelahi pasukan Melaka yang hanya berkelebihan 1 jaringan dengan pencabar terdekat Mifa FC.

Walaupun telah layak ke Liga Perdana namun untuk menentukan kejuaraan Liga FAM, pasukan Perlis dan Melaka akan bertemu pada perlawanan yang akan berlangsung pada minggu depan.
Admin merupakan rakyat Melaka dan dengan keputusan ini diharap dapat meningkatkan kembali imej bolasepak Melaka. Tak tahan rasanya asyik dikutuk oleh rakan-rakan dari negeri lain. Ditambah lagi, pasukan Melaka memecah rekod pasukan negeri yang bertanding dalam Liga FAM selama 5 tahun.
Semoga tahun depan akan ada peruntukan yang mencukupi untuk pasukan Melaka. Admin mendengar berita bahawa pengurusan skuad Melaka ini pun agak terumbang ambing dan perbelanjaan tidak mencukupi. Diharap ia tidak berlaku pada tahun hadapan dan semoga pasukan Melaka terus maju lagi.

liga-perdana-melaka

2 thoughts on “Melaka dan Perlis ke Liga Perdana 2016

  1. mantap musim depan nih… aku pun kena buat pendedahan dalam liga perdana… masalahnya live takda dalam liga perdana nih…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.