BLOG ZOOL - BLOG DARI KAMPUNG UNTUK SEMUA

IKLAN

Home » Kampung » Lirik dan kod lagu Tanak Kampung yang dinyanyikan kumpulan Zero Raja Lawak 6

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

Kalau sesiapa layan Raja Lawak 6 mungkin mengetahui tentang kumpulan Zero yang berasal dari Sabah. Okay si Zool bukan nak cerita pasal Raja Lawak 6 yang hampir nak ke penghujung tu. Cuma dalam satu persembahan kumpulan Zero tu ada dinyanyikan sebuah lagu yang menarik perhatian diri ini.
Cari punya cari rupanya lagu tu dari Jimmy Palikat ( tak kenal pun) dan berjumpa dengan kod gitar lagunya. Dari segi lirik memang simple dan ada bunyi rendah diri tapi melodi simple tu menjadi perhatian untuk dicuba.
Berikut merupakan lirik dan kod gitar lagu tersebut yang bertajuk ‘Tanak Kampung’

Jimmy Palikat – Tanak Kampung Lyrics & Chord

Ni Video lagu tersebut :-

Intro: A E D A E A

A E
memang aku ini anak orang miskin
E D
tiada apa-apa yg dapatku berikan
A E
engkau memang cantik memang tidak padan
A
dan tidak sepadan

E

A E
aku anak kampung tiada pelajaran
E D
kuli kuli sahaja memang tidak padan
A E
cantik bha kau itu banyak yg tergoda
A
lagi orang kaya

Chorus
D E
tiada keretaku bawa ko jalan-jalan
C#m F#m
rumahku pun teda ada pun bapa punya
D E
apalagi belanja mahu bayar berian
A
kahwin sama kamu

D E
bukannya ku tidak suka sama kamu
C#m F#m
tapi aku takut hidup ko kan sengsara
D
kerana aku cinta
E
aku lepaskan ko sama
A
orang lain

E

A E
engkau masih muda cantik lagi menawan
E D
janganlah ko cari lelaki macam saya
A
engkau memang cantik
E A
nanti ko menyesal tiadalah guna

Belajar Gitar Cara Pantas

Source: RAHMAD GUITAR CHORDS

Saja-saja je layan lagu kekampungan camni. Baru best.

Sekian.

Related Posts with ThumbnailsPengunjung Entri Ini :13996

4 thoughts on “Lirik dan kod lagu Tanak Kampung yang dinyanyikan kumpulan Zero Raja Lawak 6

  1. kulanzNo Gravatar says:

    best lagu ni.. tempat aku hari-hari boleh dengar orang nyanyi lagu ni..

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    memang best lagu ni.. tak pernah dengar sebelum ni.. kumpulan Zero bantu popularkan lagu ni

    Reply

  2. NurulNo Gravatar says:

    lagu ni best.. Kawan nurul budak sabah yg bagi lagu ni.. ;)

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    memang best kan.. nanti nak try nyanyi lagu ni la

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam