Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Liew Daren tersekat di separuh akhir

Impian untuk melakar kejutan mara ke akhir terkubur apabila pemain perseorangan lelaki profesional negara, Liew Daren tidak berupaya untuk menentang bintang muda dari Jepun, Kento Momota di separuh akhir.
Liew Daren yang melakukan kejutan selaku pemain bukan pilihan sehingga layak ke suku akhir mendapat perhatian peminat badminton dunia. Apatah lagi ketika aksi menentang pemain Jepun. Kanta Tsuneyama pada peringkat suku akhir beliau dalam keadaan tercedera pada set kedua namun mampu berjaya memenangi perlawanan tersebut.
Perlawanan separuh akhir menampakkan perbezaan ketara antara Liew Daren selepas tumpas dengan keputusan 16-21, 5-21 dalam perlawanan yang berlangsung selama 37 minit di Pusat Sukan olimpik Nanjing, China.

Pencapaian ini merupakan aksi terbaiknya dalam kejohanan Dunia sepanjang kariernya. Secara peribadi, Ligakampung masih merasakan belum cukup baik lagi tetapi kira ok sebab ada peningkatan. Dengan usianya yang telah menjangkau 31 tahun nampak sukar untuk beliau pergi lebih jauh lagi. Apapun tahniah kepada Liew Daren tapi agak mengecewakan bagi beberapa acara yang mana masih di takuk lama.
Semoga dalam Sukan Asia nanti akan berlaku kejutan buat para pemain badminton negara.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)