Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Liew Daren kempunan kejuaraan badminton Master Taiwan 2016

Pemain badminton negara, Liew Daren yang berjaya melangkah ke perlawanan akhir Master Taiwan 2016 terpaksa pulang dengan kecewa selepas terpaksa menarik diri.
Perlawanan antara pemain professional Malaysia itu dengan pemain India, Sourabh Varma menyaksikan Liew Daren ketinggalan 10-12, 10-12 pada set pertama dan kedua sebelum menarik diri pada set ketiga ketika kedudukan 3-3.

Liew yang berkedudukan 106 dunia manakala Varma kedudukan 82 hanya mampu bertahan selama 27 minit sebelum mengaku kalah atas kecederaan bahu. Dalam kedua-dua set, Liew memberikan tentangan sengit namun gagal untuk menamakan perlawanan walaupun mendahului pada set pertama dengan 10-7 dan 9-6 pada set kedua.
Ligakampung.com merasakan Liew masih boleh beraksi untuk 2-3 tahun lagi dan diharap beliau perlu membuktikan kemampuan beliau. Agak malang karier beliau tidak mencapai seperti apa yang diharapkan oleh para peminat sukan badminton bagi menggantikan tempat Datuk Lee Chong Wei.
Namun masih belum terlambat untuk beliau mensasarkan sesuatu dalam tempoh beberapa tahun ini. Mungkin beliau boleh mensasarkan kejayaan yang lebih besar lagi.

Dalam kejohanan Master Taiwan 2016 ini didapati pasukan Jepun mendominasi kategori perseorangan wanita dan beregu wanita. Agak menghairankan apabila tiada nama besar dalam kejohanan ini namun hanya satu wakil sahaja bagi skuad badminton negara.

Keputusan Penuh Badminton Terbuka Taiwan 2016

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)