Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Lelaki tak minat bolasepak? Apa pendapat anda ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

Pagi tadi terdengar isu tentang ‘ lelaki tak minat sukan bolasepak‘ dalam radio Era jadi rasa terpanggil untuk mencuba menulis tentang isu ini. Okay, seperti yang sedia maklum, bolasepak merupakan sukan paling popular di dunia dan mempunyai ramai pengikut di luar sana. Kalau ikutkan, sukan ini amat diminati oleh orang lelaki. Namun tidak semuanya minat dengan sukan bolasepak ini. Masih ramai diluar sana yang tidak meminati sukan no 1 ni. Kenapa agaknya? Berikut mungkin beberapa alasan kenapa terdapat lelaki yang tidak suka dengan sukan bolasepak ini..
soccer sucks 134635
image hosting

1. Bagi lelaki yang mempunyai sifat kelembutan dalam diri mungkin perlawanan ini terlalu ganas bagi mereka. Jadi memang mereka tak dapat menjiwai sifat kekasaran dalam permainan ini…
2. Mungkin mereka tidak ambil tahu hal sukan dan lebih menumpukan tentang hal-hal kehidupan masing-masing. Mungkin mereka telalu fokus dalam bidang yang diceburi sampai takde masa nak melayan hal-hal sukan apatahlagi pasal bolasepak.
3. Tak mustahil juga ada yang tak minat bolasepak sebab ada sejarah lampau yang buruk mengenai bolasepak. Sebagai contoh, mungkin ada yang kalah judi sebab bolasepak hingga jadi papa kedana. Atau mungkin juga sebab bolasepak beliau menjadi cacat sebab tendang bola tapi tak kena masa Pendidikan Jasmani dulu.
4. Ada juga yang tak suka bolasepak kerana katanya sukan ini membosankan sebab kena kejar sebiji bola ramai-ramai. Mungkin bagi mereka kaedah ini tak sesuai dengan mereka. Mungkin mereka lebih sesuai main guli yang boleh dapat bola banyak-banyak kot.
5. Sebab kaki bangku. Ada juga yang tak minat sukan bolasepak ni sebab tak pandai main. Asyik kena buli je, terus jadi kebencian. (Adminpun tak berapa pandai main bolasepak ni tapi minat mungkin lebih dari orang yang pandai main tu. Tak salahkan?)
6. Tak pernah kenal dengan sukan bolasepak. Kalau lelaki yang berada di negara-negara ceruk dan jauh dari umum mungkin tidak mengetahui tentang sukan bolasepak ini. Jadi tak pelik kalau tak minat. Dah tak pernah tengok, memanglah tak minatkan?
7. Sebab awek tak minat bolasepak dan terpaksa ikut kehendaknya. Eh, ada ke lelaki yang mengalami situasi ni ek??

Okay cukuplah setakat ini. Sebenarnya tak jadi masalah pun kalau ada lelaki yang tak meminati langsung tentang bolasepak. Setiap orang ada pilihan sendiri. Ada yang minat dan tidak. Cuma dengan meminati sukan bolasepak ini membantu anda bila berborak di kedai kopi. Tak gitu?

Seperti biasa, entri ini sekadar hiburan. Janganlah ambil serius tentang apa yang ditulis dalam entri kali ini. Minta maaf banyak-banyak kalau ada yang terasa dengan entri ni ye..

Sekian.

Please follow and like us:
error0

6 thoughts on “Lelaki tak minat bolasepak? Apa pendapat anda ?

  1. satu perkataan jer lelaki yg tidak meminati sukan bola sepak ni…PONDAN @JIWA LEMBUT….kalau minat bola tu kira jantan la….blahla semua commentators yang kaki bangku ni……JIWA LEMBUT!!!puii!!

  2. Pepatah melayu kan cakap rambut sama hitam tapi hati lain. Cuma ada pihak/individu jadikan ia Satu issue besar. Respect pilihan orang lain janganlah sebab ada orang Tak minat bola sepak, dia di pulau kan Dan enggan di beri pertolongan ketika di perlukan.

  3. Saya pandai main dan minat bola sepak, saya tidak kisah dengan lelaki yang tidak minat bola sebab kita ada minat masing-masing,sebab Allah tak cipta kita dengan satu minat je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)