Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Lee Chong Wei mengidap kanser hidung

Berita yang tular di media sosial mengenai lagenda badminton dunia, Lee Chong Wei nampaknya disahkan oleh Persatuan Badminton Malaysia (BAM).
Presiden BAM, Datuk Seri Mohamad Norza Zakaria dalam kenyataannya mengesahkan bahawa bekas pemain nombor satu dunia itu menghidap kanser hidung tahap awal.
Menurutnya, rawatan Chong Wei di Taiwan berjalan dengan baik dan sedang dalam proses pemulihan. Sebelum ini Chong Wei telah menarik diri daripada acara yang diimpikan untuk mencapai kejuaraan iaitu Kejohanan Dunia di Nanjing,China dan Sukan Asia di jakarta-Palembang 2018 bulan lalu.
Chong Wei yang membaut proses rawatan di Taiwan sejak Julai lalu diberitakan akan pulang ke tanah air pada minggu hadapan.

Beliau yang dihubungi menerusi aplikasi Whatsapp mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan kesihatannya.
Ligakampung.com mengharapkan agar kesihatan beliau menjadi semakin baik. Kami tidak mengharapkan beliau menyambung karier beliau sebagai pemain selepas ini.
Beliau perlu berehat dan mungkin boleh memikirkan yang terbaik untuk kariernya. Mungkin tidak lagi sebagai pemain sebaliknya boleh menjadi penasihat atau memiliki kelab badminton sendiri.
Cukuplah pengorbanan yang beliau lakukan selama ini.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)