Kim Swee telah menjangka pergaduhan

Pergh!! Macam Nujum Pak Belalang pula Pak Ong Kim Swee ni bila telah menjangkakan pergaduhan ketika friendly antara pemain Bawah 23 negara dengan pasukan Emiriah Arab Bersatu (UAE) yang berlangsung di Stadium Shah Alam, malam Jumaat lepas.
Kenyataan Ong Kim Swee ini dipetik ketika sidang media selepas perlawanan tersebut. Ong Kim Swee selaku ketua jurulatih B-23 telah menjangkakan keadaan itu berlaku kerana kebiasaannya pasukan dari Timur Tengah sering melakukan provokasi terhadap lawan selepas ketinggalan.
Apa lagi ranking Malaysia lagi rendah dari team diorang lagilah hangin bila kena tinggal.

Jamal sempat tengok game di separuh masa kedua tapi memang tak dinafikan banyak aksi kasar yang berlaku antara kedua-dua pasukan. Jamal ada nampak satu situasi dimana Safawi Rasid memang macam nak cari pasal je dengan pemain UAE. Tapi pemain UAE lagi ganas sampai reff pun di tolaknya.

Mamat UAE, Mohamed Khalfan Al Harasi telahpun digugurkan dari aksi di Sukan Asia akibat perbuatan kasarnya

Game memang menarik terutama gol dari anak Pak Rasid (lain bapa) iaitu Safawi Rasid dan Akhyar Rasid. Jamal cukup salute dengan Akhyar yang memang lincah dan sering mengucar kacirkan pertahanan lawan. OO sambung balik pasal pergaduhan tu, Jamal rasa reff perlawanan memang lembik.
Patutnya dah bagi kad merah pada pemain UAE yang menolak dia. Sebab ikut undang-undang FIFA memang tak boleh sentuh. Siapa ingat dulu penjaga gol kebangsaan, Farizal Marlias pernah dapat kad merah tolak reff..
Tapi nak buat camne, mungkin reff ingat ni game biasa-biasa je. Diharap lain kali reff kenalah bertegas sikit sebab barulah pemain ada takut sikit.

Jamal tengok game akhir tu memang nampak cam Royal Rumble WWE je. Rasa macam nak join je. Jamal harap pemain kita jangan cepat berpuas hati dengan keputusan ini sebab lepas ni nak lawan team K-Pop kat Sukan Asia. Kena buktikan team Harimau Malaya lagi gempak dari diorang tau. Jangan ada pula yang sengal-sengal badan sebab baru berentap dengan pemain UAE semalam ni. Risau plak Jamal .

Korang yang tak sempat tengok game tu boleh tengok video pemain Malaysia berentap dengan pemain UAE. Gempak kan?

1 thought on “Kim Swee telah menjangka pergaduhan

  1. Gaduh dalam bola sepak bukan perkara baru…

    biasalah masa bersukan tekanan dan keletihan itu menghilangkan kewarasan fikiran untuk sentiasa menjadi baik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.