Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Keputusan Perlawanan Separuh Akhir Pertama Piala Malaysia 2014 – Kedah vs Pahang

Kejohanan Piala Malaysia 2014 sudah hampir sampai ke puncaknya. Hari ini berlangsung separuh akhir pertama melibatkan pasukan Kedah menentang Pahang. Pasti pertembungan antara dua pasukan ini amat dinantikan oleh penyokong bolasepak tempatan.
Wakil pasukan dari Liga Premier akan menentang wakil dari pasukan Liga Super 2014. Perlawanan yang akan berlangsung di Stadium Darul Aman, Kedah pada jam 8.45 malam ini pasti akan mencabar kredibiliti kedua-dua jurulatih tempatan. Jurulatih Kedah, Tan Cheng Hoe mempertaruhkan barisan pemain pengalaman dan muda manakala kemampuan skuad Pahang hasil kendalian jurulatih Zainal Abidin Hassan memang sudah terbukti.
kedah vs pahang
hosting image

Atas kertas,pasukan Pahang yang dikenali dengan gelaran Tok Gajah mampu untuk menumbangkan Helang Merah namun sudah pasti ia bukan tugas mudah. Pasukan Kelantan tumbang ketika suku akhir di gelanggang bertuah skuad Kedah ini. Ini membuktikan betapa pasukan Kedah mampu untuk menumpaskan lawan masing-masing di gelanggang sendiri.

Pasukan manakah yang akan membawa bekal selesa sebelum perlawanan separuh akhir kedua pada 24 Oktober 2014 di Stadium Darul Makmur, Kuantan nanti? Kita saksikan dan lihat keputusannya.

 

Keputusan Perlawanan Separuh Akhir Pertama Piala Malaysia 2014 – Kedah vs Pahang

Kedah vs Pahang 3-1 (1-0)
9′ Namkung Woo (KED)
49′ Farhan Roslan (KED)
90′ +1′ Matias Conti (PAH)
90′ + 4′ Khyril Muhymen (KED)

** Pertarungan menarik dimana kedua-dua pasukan cuba mendapatkan gol. Pasukan Kedah berjaya mendapatkan 3 gol untuk dibawa bekalan pada perlawanan separuh akhir kedua nanti….

Please follow and like us:
error0

One thought on “Keputusan Perlawanan Separuh Akhir Pertama Piala Malaysia 2014 – Kedah vs Pahang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)