Keputusan perlawanan kelayakan Olimpik – Malaysia melawan Syria

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Selepas perlawanan memenatkan di Sukan SEA 26 di Indonesia dan berjaya membawa pulang pingat emas, pasukan Malaysia atau bergelar Harimau Muda akan menempuhi satu lagi cabaran iaitu kelayakan Olimpik. Kali ini pasukan yang ditentang lebih hebat lagi. Pasukan kebangsaan terpaksa menentang pasukan dari Timur Tengah iaitu pasukan Syria. Apapun kita saksikan perlawanan ini pada 23 November 2011 jam 8.30 malam. Bagi yang mempunyai kelapangan boleh singgah ke Stadium Bukit Jalil dan yang tak berkemampuan boleh layan di RTM 1 dan ASTRO Arena Supersport.. Jom layan

Ulasan Perlawanan kelayakan Olimpik – Malaysia vs Syria

Separuh Masa Pertama, Malaysia vs Syria 0-0
Secara keseluruhan separuh masa pertama, penguasaan bola pada pasukan Syria yang lebih baik dari segi fizikal. Malahan, Khairul Fahmi Che Mat terpaksa menyelamatkan 2 rembatan tepat dari pasukan Syria. Tapi pasukan Malaysia juga melakukan serangan merbahaya dan mempunyai peluang untuk menjaringkan gol cuma agak malang ketumpulan penyerang masih lagi menjadi masalah. Kawalan dan displin pemain juga cukup baik dan bersemangat. Semoga dalam separuh masa kedua, diharap pemain Harimau Muda dapat menjaringkan gol. Nazmi Faiz kali ni lebih menyerang berbanding ketika perlawanan di Sukan SEA..

Separuh Masa Kedua, Malaysia vs Syria 0-1, 0-2
Permainan pada separuh masa kedua makin dikuasai oleh pemain Syria. Nampak pemain kita keletihan lebih-lebih lagi pasukan Harimau Muda diasak bertalu-talu oleh pasukan Syria. Gol pertama Syria dijaringkan melalui satu lontaran ke dalam manakala gol kedua pasukan Syria terhasil dari kehilangan konsentrasi Muslim Ahmad..

Walaupun kalah namun tetap menyokong pasukan kebangsaan. Secara keseluruhan sebenarnya kita mampu bersaing dengan pasukan yang lebih handal. Cuma banyak yang perlu diperbaiki terutama dari segi persediaan fizikal dan mental. Kesan kepenatan di Sukan SEA ternampak di perlawanan ini apabila di separuh masa kedua pemain kita tak dapat melancarkan serangan.

Lepas ni Malaysia akan menentang Bahrain pada Ahad ni (27 Nov 2011) di tempat sama. Harap dapat mengalahkan pasukan Bahrain malam nanti.

Okay, walaupun kalah namun ‘Selamanya’ Untuk pasukan Malaysia..

Sekian..

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.