post

Keputusan Perlawanan bolasepak Sukan Asia 2014 – Malaysia vs Laos

Selepas tumpas pada aksi pembukaan menentang Korea Selatan tempohari, skuad Harimau Muda A yang dikendalikan oleh Datuk Ong Kim Swee mengalami tugas berat. Pemain-pemain perlu bermain bermati-matian sekiranya ingin meneruskan perjuangan ke peringkat seterusnya.
Perlawanan kedua yang berlangsung pada jam 3.30 petang ini menemukan skuad Harimau Muda menentang Laos. Misi hidup mati bagi pasukan skuad bawah 23 tahun yang akan berada dalam kumpulan A bersama-sama Korea Selatan, Laos dan Arab Saudi.
HARIMAU MUDA / ASIAN GAMES INCHEON
Kredit Gambar :- BHarian

Pasti ianya menjadi pertembungan yang hebat memandangkan kedua-dua pasukan tumpas pada perlawanan pertama mereka. Jika perlawanan pertama yang lalu, Datuk Ong Kim Swee tidak menurunkan Aidil Zafuan dan Gary Stevan Robbat namun untuk perlawanan kedua, pemain ini pasti akan diturunkan.
Mampukah pasukan bolasepak bawah 23 tahun mendapatkan mata penuh pada perlawanan kedua ini ? Kita saksikan bersama perlawanan yang akan berlangsung dan disiarkan di ASTRO Arena 801 .

Keputusan Perlawanan bolasepak Sukan Asia 2014 – Malaysia vs Laos

Malaysia vs Laos 4-0 (1-0)
12′ Aidil Zafuan (MAS)
76′ Nor Farhan (MAS)
78′ Mohamad Fandi (MAS)
81′ Farris Daniel (MAS)
** Tahniah kepada skuad Malaysia yang berjaya mendapat 3 mata penuh. Perlawanan seterusnya menentang Arab Saudi adalah perlawanan yang akan menentukan kemampuan untuk ke peringkat seterusnya. Diharap pasukan Harimau Muda akan terus berjuang untuk menang pada perlawanan terakhir nanti.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.