post

Keputusan Perlawanan akhir Piala FA 2014

Hari ini akan berlangsung perlawanan akhir bolasepak Piala FA 2014 Liga Malaysia. Perlawanan akhir pada malam ini menemukan jagoan, Pahang menentang pasukan berstatus kelab, Felda United.
Pasti perlawanan pada malam ini menjanjikan saingan menarik memandangkan pasukan Pahang sudah lama tidak menjulang Piala FA manakala skuad Felda United baru kali pertama melangkah ke perlawanan akhir kejohanan besar.
Piala_fa2014

Pertembungan 2 pasukan dari Liga Super dan Liga Perdana tidak dianggap berat sebelah kerana kekuatan kedua-dua pasukan hampir seimbang. Pasukan Pahang yang bertarung untuk mengejar Liga Super tidak boleh memperlekehkan skuad Felda.
Skuad Felda yang dibimbing oleh jurulatih berpengalaman, Irfan Bakti mempunyai barisan pemain berpengalaman untuk menghadapi perlawanan akhir.

pahang felda
image hosting gif

Siaran langsung perlawanan akhir Piala FA 2014

Perlawanan akhir Piala FA 2014 berlangsung di Stadium Shah Alam pada jam 8.45 malam. Ia akan disiarkan oleh rangkaian TV1 dan ASTRO Arena 801.

Keputusan Perlawanan akhir Piala FA 2014

Kesebelasan Utama ( Pahang vs Felda United)

Pahang XI: Khairul Azhan, Shahrizan, Razman, Damion, Saiful Nizam, Gopinathan, Hafiz, Azidan, Azamuddin, Dickson, Conti.

Felda United XI: Farizal, Yaroslav, Hasni, Shukor, Aizul, Indra Putra, Khairul, Syamim, Zah Rahan, Raimi, Edward.

Pahang vs Felda United 2-1 (0-1)

22′ Wilson (FELDA) 

79′ Faizol (PAH)

88′ Dickson Nwakaeme (PAH)

shukor azamudin
photo host

 

** Tahniah kepada pasukan Pahang yang berjaya memenangi perlawanan akhir Piala FA 2014. Walaupun ketinggalan namun semangat juang dan tidak mengaku kalah membuahkan hasil apabila kemenangan diperolehi.

Please follow and like us:
error0

One thought on “Keputusan Perlawanan akhir Piala FA 2014

  1. Pingback: Keputusan Perlawanan akhir Piala FA 2014 – Blog ZooL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.