Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Keputusan Kejohanan Separuh Akhir Liga Hoki Dunia – Malaysia tumpas kepada Great Britain

Pasukan hoki negara nampaknya menempuh jalan sukar untuk layak ke sukan Olimpik 2016. Pasukan hoki Malaysia yang berada di Kumpulan B tumpas kepada Great Britain dengan keputusan 1-3.
Keputusan ini menyukarkan lagi peluang apatah lagi kemungkinan besar bertemu gergasi hoki, Australia amat besar. Dalam perlawanan ini, Malaysia yang mengharapkan agar dapat melakukan kejutan tumpas walaupun mendahului pada minit ke 14 melalui Haziq Shamsul.
Walaupun cuba bertahan namun pasukan Britain berjaya menyamakan kedudukan pada minit ke 31 melalui pukulan sudut penalti yang berjaya ditampan oleh David Condon.

Gol pertama Britain itu menjadi semanga dan melalui satu lagi pukulan sudut penalti, Great Britain mendahului pada minit ke 49 melalui Ashley Jackson. Pasukan lawan terus menambah gol selang seminit melalui Sam Ward. Selepas itu, pasukan Britain menguasai perlawanan dimana pasukan Malaysia tidak mampu langsung untuk menyerang.
Dalam pusingan selepas ini, pasukan hoki negara menanti samada pasukan India atau Australia yang akan ditemui. Agak sukar nampaknya untuk skuad hoki negara mencapai misi melayakkan diri ke Sukan Olimpik 2016 nanti.
Semoga mereka cuba berjuang berhabis-habisan pada perlawanan selepas ini.

Please follow and like us:
error0

3 thoughts on “Keputusan Kejohanan Separuh Akhir Liga Hoki Dunia – Malaysia tumpas kepada Great Britain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)