Kenapa gila shopping di Langkawi?

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Mungkin ada yang bosan sebab saya masih lagi nak bercerita pasal di Langkawi tapi rasanya ada beberapa idea yang perlu dikongsi bersama.
Rasanya kes ni lebih kepada kaum ‘Hawa’ tapi mungkin ada kaum Adam yang mengalami penyakit yang sama kot.. Ketika hendak check out dari Hotel Bayview saya memerhatikan betapa ghairahnya wanita-wanita membeli belah di sana.. Dah tu 3-4 kali ke Pekan Kuah mencari barang-barang.. Mesti rambang mata diorangkan sedangkan saya hanya membeli coklat dan beberapa barang je. Tu pun risau tengok dah abis RM200 lebih .. Tapi diorang rilek je siap kena bawak troli nak angkat.. Pergh memang hebat sekali perbelanjaan mereka..

Untuk makluman, saya juga telah bertanya kepada beberapa rakan ‘ Kenapa perempuan kalau gi Langkawi berbelanja hebat’.. Dan hanya mendapat 2 maklumbalas iaitu :-

1. Sebab perempuan banyak duit
2. Barang-barang kat sana murah berbanding tempat sendiri so kalau ada peluang pi tu, beli je .. sekurang-kurangnya ada untung..

Itu alasan yang saya dapat.. bagaimana dengan anda?? kak jie camne??

Pengunjung Entri Ini :5386

9 Responses

  1. syiaNo Gravatar says:

    woOo..d byk coklat murah2 sana.. borong coklat :)

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    selain coklat, pinggan mangkuk, beg polo jadi kegilaan…

    Reply

  2. BAGAKNo Gravatar says:

    nasib baik pergi sekali

    kalau pergi berkali2

    tak tahu apa nak cakap

    Reply

  3. saffaNo Gravatar says:

    memang murah la.. :D lagi satu, bukan nyer selalu dapat g sana. so, kena la shopping puas2 ;)

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    huh.. shopping sana memang best.. bagi yang banyak duit..

    Reply

  4. azwanNo Gravatar says:

    seriously, barang kat sana memang murah
    tapi, kalau nak pergi pun, kenalah merancang
    iaitu
    melancong, berehat sambil membeli belah
    jangan pulak sampai sana baru nak fikir apa nak beli. nanti terlebih budget, stressed pulak bila balik dari bercuti

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    Insan byk duit bolehlah.. aku setakat beli sikit2 je,.. tu pun RM200 gak ilang..

    Reply

  5. KNizamNo Gravatar says:

    aku x suka shopping sangta. cukop ngan beli t-shirt ngan fridge magent adjer. hehe :)

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    aku beli coklat ngan keychain untuk budak2 opis

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam