Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Kejohanan Futsal Bola Sepak Asean 2014

 

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) telah mensasarkan untuk ke perlawanan akhir pada skuad negara pada Kejohanan Futsal Persekutuan Bola Sepak Asean (AFF) 2014 di Stadium Malawati, Shah Alam bermula dari 19 hingga 27 September 2014.
Skuad futsal negara yang dikendalikan oleh Maizal Hairi Marzuki mempunyai tugas berat untuk mara ke perlawanan akhir nanti. Dalam kejohanan tersebut pasukan Malaysia akan diundi dalam kumpulan A bersama Australia, Brunei, Timor Leste dan Indonesia.

futsal-malaysia

Skuad negara akan membuka kempen dengan menentang Indonesia pada 19 September; Brunei (20 September); Australia (22 September) sebelum menamatkan aksi peringkat kumpulan dengan menentang Timor Leste pada 23 September ini.

Kumpulan B terdiri daripada juara bertahan Thailand, Vietnam, Myanmar, Filipina dan Laos.

Sebagai rekod, pencapaian terbaik skuad negara adalah muncul naib juara pada edisi 2003 di Kuantan, Pahang dan 2005 di Bangkok, Thailand.

Ini merupakan kali ketiga Malaysia dipilih sebagai hos kejohanan selepas 2001 di Kuala Lumpur dan 2003 di Kuantan. – Bernama

// Teringat lagi masa zaman aktif bermain futsal dulu. Sekarang ni dah pencen menendang bola dah. Dah tak larat nak berlari-lari lagi..

Please follow and like us:
error0

One thought on “Kejohanan Futsal Bola Sepak Asean 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)