Keburukan dan kebaikan laman sosial

30 Responses

  1. myadlanNo Gravatar says:

    Mujurlah blog tak kena blok jugak.. hehe tapi takat blog boleh je taip draf dulu senang kan.

    takde orang pakai proxy ke? boleh kot masuk.. :D

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    yup.. tapi blog aku takleh schedule.. mesti missed schedule ….

    Reply

  2. applesakuraNo Gravatar says:

    hehehehe betoi2… banyak baekneyrrr laman2 sosial nih.. cume takot ramai yg salah gune.. kan? kan? hee

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    biasa ramai salahgunakan je..

    Reply

  3. afhamNo Gravatar says:

    da 3 kali jumaat mengenai mende nie..

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    takde plak kat sini atau aku tertido kot.. huhuhuh

    Reply

  4. khairilNo Gravatar says:

    banyak keburukkan dari kebaikkan..
    tp kalau pandai guna mmg byk faedah

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    betul2 kena bijak gunakannya

    Reply

  5. Bb HussainNo Gravatar says:

    apa2 pun kena berpada2 kan ;)

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    selalu susah nak berpada-padakan tu..

    Reply

  6. imranNo Gravatar says:

    Gunakan pada kebaikan. Baik jadinya. Kalau keburukan, lain jadinya. Pandai-pandai la menggunakan kemudahan yang disediakan.

    p/s : Laman sosial untuk promte blog :D

    Reply

  7. lowongan kerjaNo Gravatar says:

    Semua benda mestilah ada sisi baik dan buruk. Begitu juga social web. Kita harus menggunakannya untuk kebaikan saja. Biar kerja kita menjadi lebih maju ataupun berhasil, kita harus melihatnya sebagai tools saja.

    Reply

  8. pidot ayamNo Gravatar says:

    sye race klo facebook gne tok jual ayam kn bgus

    Reply

  9. puthreeNo Gravatar says:

    hehe i ambik ni utk pertandingan debat.
    alhamdullilah membantu jugak..

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    wah.. bagus2.. bangga gak sebab idea digunakan.. menang ke?

    Reply

  10. Hidayah_idaNo Gravatar says:

    nasib baik ade blok tentang keburukan dan kebaikan… dpt bantu utk menjawab exam utk.. esok..klu kuar soalan nie

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    harap2 dpt membantu

    Reply

  11. GABAN-999-^^!No Gravatar says:

    thank you!!
    This is i wanted to search!!
    hahahaha…
    suddenly!
    POP! OUT!
    hehehe!
    THX!^^!

    Reply

  12. nanaNo Gravatar says:

    thx… nseb baek la ad text n… mudh la ckit cye nk wt isi tok p’bhasn nnt…

    Reply

  13. chalyn ricsksNo Gravatar says:

    thanksss for this lama social , im take it from you give your idea to my teacher , she’s likee waaa ~ haha , thanks again :)

    Reply

  14. triple zNo Gravatar says:

    saya mencari, mengapa rangkaian sosial merupakan cara yang berkesan dalam menyampaikan dakwah, email saya kalu dapat…
    TQ

    Reply

  15. Izzat EshakNo Gravatar says:

    Banyak juga salah guna laman sosial saban hari

    Reply

  16. HafizAmriNo Gravatar says:

    Kadang-kadang laman sosial ni byk buruk nya dari baikny akalau di salah guna,
    HafizAmri recently posted…Kelebihan Surah Al-FatihahMy Profile

    Reply

  17. blog amirNo Gravatar says:

    siapa yg ada laman social pada saya, sgt rugi kalau tak ambil peluang utk buat bisnes. just my 2cent :)
    blog amir recently posted…Cara Jana Pendapatan Lumayan dengan Shaklee!My Profile

    Reply

  18. AmmarNo Gravatar says:

    Ramai yang bazir masa dengan laman sosial ni.
    Ammar recently posted…Senarai Universiti Terbaik di MalaysiaMy Profile

    Reply

  19. DenaihatiNo Gravatar says:

    Lebih banyak kebaikannya dari keberukan kalau digunakan dengan betul.
    Denaihati recently posted…Semak keputusan SPM 2013 tak perlu pergi sekolahMy Profile

    Reply

    zoolNo Gravatar Reply:

    hehehehe.. beruk pun guna lama sosial ke tuan?? hehehe

    Reply

  20. myrujukanNo Gravatar says:

    bagi saya mudah sahaja, iaitu kita jangan terlalu obses

    Reply

  21. BahrainNo Gravatar says:

    Ada pro dan contranya tapi almost ramai yang lalai dengan laman sosial sehingga mengabaikan kewajipan kepada kerja, ibu bapa dan ALLAH S.W.T
    Bahrain recently posted…Sikap Yang Dibenci KawanMy Profile

    Reply

  1. 2010/12/07

    [...] penggunaan facebook dan laman sosial mempunyai kebaikan dan keburukan tersendiri. Sehubungan itu,masalah-masalah berkaitan perlu ditangani secara rasional dan bukan emosional. Pada [...]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge