Keburukan dan kebaikan laman sosial

30 Responses

  1. myadlan says:

    Mujurlah blog tak kena blok jugak.. hehe tapi takat blog boleh je taip draf dulu senang kan.

    takde orang pakai proxy ke? boleh kot masuk.. :D

    Reply

    zool Reply:

    yup.. tapi blog aku takleh schedule.. mesti missed schedule ….

    Reply

  2. applesakura says:

    hehehehe betoi2… banyak baekneyrrr laman2 sosial nih.. cume takot ramai yg salah gune.. kan? kan? hee

    Reply

    zool Reply:

    biasa ramai salahgunakan je..

    Reply

  3. afham says:

    da 3 kali jumaat mengenai mende nie..

    Reply

    zool Reply:

    takde plak kat sini atau aku tertido kot.. huhuhuh

    Reply

  4. khairil says:

    banyak keburukkan dari kebaikkan..
    tp kalau pandai guna mmg byk faedah

    Reply

    zool Reply:

    betul2 kena bijak gunakannya

    Reply

  5. Bb Hussain says:

    apa2 pun kena berpada2 kan ;)

    Reply

    zool Reply:

    selalu susah nak berpada-padakan tu..

    Reply

  6. imran says:

    Gunakan pada kebaikan. Baik jadinya. Kalau keburukan, lain jadinya. Pandai-pandai la menggunakan kemudahan yang disediakan.

    p/s : Laman sosial untuk promte blog :D

    Reply

  7. lowongan kerja says:

    Semua benda mestilah ada sisi baik dan buruk. Begitu juga social web. Kita harus menggunakannya untuk kebaikan saja. Biar kerja kita menjadi lebih maju ataupun berhasil, kita harus melihatnya sebagai tools saja.

    Reply

  8. pidot ayam says:

    sye race klo facebook gne tok jual ayam kn bgus

    Reply

  9. puthree says:

    hehe i ambik ni utk pertandingan debat.
    alhamdullilah membantu jugak..

    Reply

    zool Reply:

    wah.. bagus2.. bangga gak sebab idea digunakan.. menang ke?

    Reply

  10. Hidayah_ida says:

    nasib baik ade blok tentang keburukan dan kebaikan… dpt bantu utk menjawab exam utk.. esok..klu kuar soalan nie

    Reply

    zool Reply:

    harap2 dpt membantu

    Reply

  11. GABAN-999-^^! says:

    thank you!!
    This is i wanted to search!!
    hahahaha…
    suddenly!
    POP! OUT!
    hehehe!
    THX!^^!

    Reply

  12. nana says:

    thx… nseb baek la ad text n… mudh la ckit cye nk wt isi tok p’bhasn nnt…

    Reply

  13. chalyn ricsks says:

    thanksss for this lama social , im take it from you give your idea to my teacher , she’s likee waaa ~ haha , thanks again :)

    Reply

  14. triple z says:

    saya mencari, mengapa rangkaian sosial merupakan cara yang berkesan dalam menyampaikan dakwah, email saya kalu dapat…
    TQ

    Reply

  15. Izzat Eshak says:

    Banyak juga salah guna laman sosial saban hari

    Reply

  16. HafizAmri says:

    Kadang-kadang laman sosial ni byk buruk nya dari baikny akalau di salah guna,
    HafizAmri recently posted…Kelebihan Surah Al-FatihahMy Profile

    Reply

  17. blog amir says:

    siapa yg ada laman social pada saya, sgt rugi kalau tak ambil peluang utk buat bisnes. just my 2cent :)
    blog amir recently posted…Cara Jana Pendapatan Lumayan dengan Shaklee!My Profile

    Reply

  18. Ammar says:

    Ramai yang bazir masa dengan laman sosial ni.
    Ammar recently posted…Senarai Universiti Terbaik di MalaysiaMy Profile

    Reply

  19. Denaihati says:

    Lebih banyak kebaikannya dari keberukan kalau digunakan dengan betul.
    Denaihati recently posted…Semak keputusan SPM 2013 tak perlu pergi sekolahMy Profile

    Reply

    zool Reply:

    hehehehe.. beruk pun guna lama sosial ke tuan?? hehehe

    Reply

  20. myrujukan says:

    bagi saya mudah sahaja, iaitu kita jangan terlalu obses

    Reply

  21. Bahrain says:

    Ada pro dan contranya tapi almost ramai yang lalai dengan laman sosial sehingga mengabaikan kewajipan kepada kerja, ibu bapa dan ALLAH S.W.T
    Bahrain recently posted…Sikap Yang Dibenci KawanMy Profile

    Reply

  1. 2010/12/07

    [...] penggunaan facebook dan laman sosial mempunyai kebaikan dan keburukan tersendiri. Sehubungan itu,masalah-masalah berkaitan perlu ditangani secara rasional dan bukan emosional. Pada [...]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

48,891 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge