Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

KBS lancar aplikasi untuk beri ganjaran kepada pengguna bersenam

SHAH ALAM, 17 Ogos (Bernama) — Kementerian Belia dan Sukan akan menyediakan satu aplikasi bagi menggalakkan lebih ramai masyarakat mengamalkan gaya hidup lebih sihat, dan menurut Timbalan Menterinya, Steven Sim Chee Keong, perancangan itu merupakan fasa kedua bagi program Fit Malaysia.

“Untuk fasa kedua ini kita akan menyediakan satu aplikasi di mana jika seseorang itu menggunakannya ketika bersenam, mereka akan mendapat mata ganjaran untuk ditukarkan kepada, sebagai contoh, rebat bil elektrik atau diskaun barangan.

“Jadi ini akan memudahkan kepada sesiapa yang mahu mengamalkan gaya hidup sihat tanpa perlu menunggu acara Fit Malaysia diadakan,” katanya ditemui pemberita selepas merasmikan majlis penutupan Persidangan Teknologi Pelajar Malaysia (MSTC) 2019 di Menara Top Glove, Setia Alam di sini hari ini.

Turut hadir, Penasihat Pembuatan dan Operasi Top Glove, Datuk Dr Andy Soe.

Sim berkata inisiatif itu merupakan penambahbaikan bagi program Fit Malaysia untuk menarik lebih ramai masyarakat mengamalkan gaya hidup sihat dalam kehidupan seharian.

“Sistem ini mungkin akan dilancarkan akhir tahun ini atau awal tahun hadapan kerana ia melibatkan Teknologi Maklumat yang tinggi, jadi ia akan mengambil sedikit masa,” katanya.

— BERNAMA

Seronok camtu. Ligakampung.com menyokong penuh cadangan ni dan tertunggu aplikasi ini.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)