Jenis-jenis rumah di Malaysia

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Credit Pic and Bandwith :- Propertyeads
Minggu ni mata agak berpinau sikit. Terpaksa menyisih dan menyusun maklumat-maklumat rumah tidak terjual di Melaka.. Untuk kali ini saya sekadar ingin memberikan maklumat jenis-jenis rumah yang terdapat di Malaysia ( berdasarkan data NAPIC).Banyak sangat nombor-nombor yang perlu diambil kira. Dari kekosongan ikut kuota , jenis rumah dan harga.. Mungkin anda pernah dengar tentang jenis-jenis rumah yang terdapat di Malaysia.

Berikut adalah jenis-jenisnya yang saya ketemui :-

1. Teres setingkat
2. Teres 2-3 tingkat
3. 1 Tingkat berkembar
4. 2-3 Tingkat berkembar
5. Sesebuah
6. Rumah Bandar
7. Kluster
8. Rumah Kos Rendah
9. Pangsapuri Kos Rendah
10. Pangsapuri
11. Apartment Servis
12. Kondominium

Saya yakin ramai yang tak memahami dan mengenali tentang semua jenis-jenis yang dinyatakan diatas. Saya pun ada beberapa jenis lagi yang masih agak keliru dalam menentukan kriterianya…

Cari maklumat Taman Perumahan??
Semak di Portal e-Home KPKT

Pengunjung Entri Ini :21161

12 comments:

  1. ko develop portal tu ke eh ?
    cool :)

    Reply

    zool Reply:

    tak lah.. tu org KL..
    Kementerian Perumahan buat..
    aku tak layak nak buat..

    Reply

  2. ade x statistik lengkap utk taburan pangsapuri kos rendah dlm kawasan kl?

    Reply

    zool Reply:

    cuba rujuk NAPIC.. Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Hartanah

    Reply

  3. salam, boleh dapatkan data atau maklumat lengkap tentang perbezaan antara hotel, chalet, service apartment dan condotels….kalu dapat bagi sumber kat mana nak dapat tu ok jugak…terima kasih..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

72,311 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge