post

Iskandar Zulkarnain akan dikenakan tindakan akibat merokok ketika saingan Piala Thomas

Patutlah nampak pancit je. Rupa-rupanya pemain badminton negara, Iskandar Zulkarnain Zainudin mempunyai tabiat merokok.
Isu ini diketengahkan selepas hotel rasmi lokasi ketika saingan Piala Thomas di Bangkok tempohari telah menghantar bil menuntut bayaran disebabkan kerosakan kecil di bilik angkara mereka merokok.
Iskandar dan Arif Latif (yang baharu sahaja dibuang dari BAM) dijangka akan dikenakan tindakan berat selepas isu ini telah dibangkitkan dalam mesyuarat jawatankuasa latihan dan kejurulatihan (C&T) BAM minggu lalu.

Pengerusi C&T, Datuk Ng Chin Chai memaklumkan bahawa keputusan isu merokok akan dilakukan selepas Hari Raya dan BAM amat tegas mengenai pendirian terhadap aktiviti merokok dan perjudian.
Antara hukuman yang bakal dikenakan adalah amaran, pengantungan atau dibuang daripada BAM. Arif yang telahpun keluar dari BAM mungkin juga akan dikenakan tindakan.
Iskandar pula sedang menjalani proses rehabilitasi dan akan menerima keputusan BAM.

Jamal menjangkakan hukuman yang berat dan tidak mustahil Iskandar boleh mengucapkan selamat tinggal kepada BAM. Apatah lagi dengan prestasinya yang tidak ke mana, mungkin isu ini akan memudahkan lagi pengurusan BAM untuk menolak pemain yang bermain sebagai perseorangan ketiga dalam kejohanan Piala Thomas lalu.
Dengan usia yang dah nak ke 30-an, Jamal rasa elok Iskandar beralih arah ke era professional. Mungkin kalau main professional boleh senang nak hisap rokok. Jangan marah ye.. Nasihat je dari Jamal supaya takde budak-budak muda terikut kalau nak berjaya sebagai atlet.


Kemaskini terkini : Iskandar Zulkarnain dikenakan denda elaun bulanan dipotong 50%.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.