Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Goh V Shem dan Tan Wee Kiong sah keluar BAM

Selepas berteka teki sekian lama, akhirnya pasangan beregu lelaki no 1 negara Goh V Shem bersama pasangannya Tan Wee Kiong sah keluar dari Persatuan Badminton Negara (BAM).
Pasangan yang membawa pulang pingat perak Olimpik 2016 itu mengesahkan yang mereka akan bergerak secara bebas.
BAM dalam satu kenyataan menyatakan bahawa keputusan ini berkuatkuasa 5 Januari ini dimana badan induk badminton negara itu meluluskan permohonan mereka.

[ Goh V Shem/Tan Wee Kiong pasangan no 1 dunia ]

Pasangan beregu negara itu yang telah 17 tahun dalam badan induk badminton Malaysia itu kini bergelut dalam prestasi untuk bangkit ke tahap terbaik.
Pasangan ini juga telah mendapat amaran dari BAM ekoran prestasi buruk sejak dua ahun lalu. Sebelum ini gandingan beregu campuran, Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying juga telah meninggalkan BAM pada bulan lalu.
Walaupun bergelar professional, mereka masih berimpian untuk layak ke Sukan Olimpik 2020. Menurut V Shem, mereka tetap akan berusaha untuk beraksi baik dalam kejohanan yang disertai dengan dimulakan dalam kejohanan di Thailand, Malaysia dan Indonesia Masters pada bulan ini.

Sudah pasti mereka mempunyai sebab tersendiri untuk keluar dari BAM. Mungkin sudah tiba masanya untuk mereka berdikari dan membuktikan kemampuan mereka tanpa dibantu oleh pihak BAM.
Jika sebelum ini mungkin penajaan bukanlah masalah besar tapi kini mereka perlu mencarinya sendiri. Semoga mereka mampu berjaya setelah mengambil keputusan ini.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)