Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Goh Jin Wei pungut emas acara perseorangan wanita Sukan SEA 2017

Pemain badminton wanita remaja negara, Goh Jin Wei sah bergelar juara baru Sukan SEA 2017. Dalam usia baharu mencecah usia 17 tahun beliau berjaya menumpaskan seniornya Soniia Cheah yang berusia 24 tahun dalam perlawanan akhir dengan keputusan 21-11, 21-10.
Dalam perlawanan tersebut Goh Jin Wei mendominasi perlawanan dengan hantaran balas kemas dan tangkas yang menyebabkan Soniia Cheah sering melakukan kesilapan terutama dalam melakukan penilaian bola keluar.

Kemenangan ini juga berjaya menamatkan penantian 14 tahun negara untuk memiliki emas dalam perseorangan wanita di Sukan SEA yang kali terakhir dimenangi oleh ratu badminton negara, WOng Mew Choo pada SUkan SEA 2003 di Vietnam.

Ditanya apa yang perlu dibuat selepas ini, beliau menjawab ‘Saya perlu melaporkan diri ke sekolah esok selepas tidak menghadiri selama enam bulan. Saya perlu menghadapi peperiksaan SPM (Sijil Pelajaran Malaysia)”.
Walaubagaimanapun beliau dijangka akan terlepas ujian percubaan SPM kerana menghadapi kejohanan Dunia Remaja di Indonesia pada 9-22 Oktober di Yogjakarta, Indonesia. Beliau merupakan juara pada tahun 2015 ketika berusia 15 tahun.

Bagi pasangan beregu campuran pula, pasangan Goh Soon Huat-Shevon Lai Jemei akur kepada pasangan beregu campuran dari Thailand, Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai dengan keputusan 15-21, 20-22.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)