Archives

Penaja

Adakah anda ingin menaja Ligakampung.com ? Sila emel kepada zzarizi[at]gmail.com

Goh Jin Wei Pemain No 1 Negara

Pemain perseorangan wanita, Goh Jin Wei yang baru memenangi kejuaraan Sirkit Kebangsaan Grand Prix (GP) Akhir di Stadium Juara, Bukit Kiara pada Ahad lalu secara rasmi menjadi pemain badminton nombor satu perseorangan wanita negara.
Menerusi ranking terbaharu yang dikeluarkan oleh Persekutuan Badminton Dunia (BWF), Jin Wei kini menduduki tangga ke 32 dunia susulan kejayaan ke suku akhir Terbuka Macau pada minggu lepas.

Keputusan ini menyaksikan pemain berusia 16 tahun itu berada di kedudukan dua anak tangga lebih tinggi daripada senior yang merupakan pemain no 1 perseorangan wanita negara sebelum ini.
Goh Jin Wei yang memenangi GP Akhir Kebangsaan menentang Sonia Cheah dengan keputusan 21-17, 21-12 itu membuktikan kehebatan beliau walaupun tidak berjaya mempertahankan kejuaraan Remaja Dunia pada tahun ini yang dimenangi pada tahun lalu.

| Pemain Berusia 15 Tahun Juarai Kejohanan Badminton Remaja Dunia |

Bagi meningkatkan prestasi pada tahun 2017, Goh Jin Wei meletakkan sasaran untuk berada dalam kelompok 25 pemain terbaik dunia serta mampu menjuarai GP emas pada musim depan.
Tahniah dari Ligakampung apabila pemain muda negara ini berjaya membawa pulang kejuaraan dan berada di kelompok pemain terbaik negara. Semoga bakat beliau itu mampu berterusan dan akan ada pencabar lain untuk memastikan perseorang wanita badminton negara mempunyai pelapis.

Please follow and like us:
error0

One thought on “Goh Jin Wei Pemain No 1 Negara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)